Premiile Bafta 2018. „Three Billboards outside Ebbing, Missouri”, marele câştigător

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
19/02/2018, 12:13
Premiile Bafta 2018. „Three Billboards outside Ebbing, Missouri”, marele câştigător

Premiile BAFTA 2018 şi-a desemnat câştigătorii! Anul acesta, lungmetrajul „Three Billboards outside Ebbing, Missouri”, de Martin McDonagh, a fost marele câştigător al galei care a avut loc, duminică seară, la Londra. Pelicula a primit cinci trofee, între care la categoriile „cel mai bun film”, „cel mai bun scenariu” şi „cea mai bună actriţă”.

Cea de-a 71-a gală a premiilor BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) a avut loc, pentru al doilea an consecutiv, la Royal Albert Hall din Londra, fiind prezentată acum de actriţa Joanna Lumley, care l-a înlocuit pe Stephen Fry, actorul care a fost anchetat de poliţia irlandeză pentru că a spus despre Dumnezeu că este un ”prost maniac”, fiind gazdă a ceremoniei de 12 ori.

Premiile Bafta 2018. Three Billboards outside Ebbing, Missouri a câştigat

Prinţul William, care este şi preşedintele British Academy of Film and Television Arts (BAFTA), i-a înmânat regizorului Ridley Scott trofeul onorific BAFTA Fellowship. În schimb, cel mai bun regizor a fost desemnat cineastul mexican Guillermo del Toro, pentru „The Shape of Water”.

„Cea mai bună actriţă”… Frances McDormand, pentru rolul din „Three Billboards outside Ebbing, Missouri”, regizat de Martin McDonagh, în timp ce premiul pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar i-a revenit lui Allison Janney, pentru rolul din „I, Tonya”.

Gary Oldman a primit trofeul la categoria „cel mai bun actor”, pentru rolul din filmul „Darkest Hour”, iar Sam Rockwell pentru „cel mai bun actor în rol secundar”, cu rolul din filmul „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”.

Martin McDonagh a fost recompensat pentru cel mai bun scenariu original. Evident… tot „Three Billboards outside Ebbing, Missouri”. Acelaşi „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, regizat de Martin McDonagh, a fost desemnat şi cel mai bun film britanic.

Cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza a fost desemnat „The Handmaiden” al lui Park Chan-wook, iar James Ivory a fost premiat la categoria „cel mai bun scenariu adaptat”, pentru „Call Me by Your Name”. Trofeul i-a fost înmânat scenaristului de actorul Orlando Bloom.

Cel mai bun documentar a fost ales „I m not Your Negro”, de Raoul Peck, în timp ce pentru cel mai bun montaj a fost premiat „Baby Driver”, iar la categoria „Rising Star”, câştigător a fost actorul Daniel Kaluuya („Get Out”), în urma votului publicului.

Premiile Bafta 2018. Cel mai bun debut, cu filmul „I Am Not a Witch”

Scenaristul şi producătorul Rungano Nyoni şi producătorul Emily Morgan au fost premiaţi pentru cel mai bun debut, cu filmul „I Am Not a Witch”. Cel mai bun scurtmetraj britanic a fost „Cowboy Dave”, realizat de Colin O’Toole şi Jonas Mortensen.

Lungmetrajul „The Shape of Water”, al lui Guillermo del Toro, a avut „Cea mai bună scenografie”, dar şi „cea mai bună muzică”, semnată de compozitorul Alexandre Desplat. „Blade Runner 2049” are „Cele mai bune efecte vizuale”, realizate de Gerd Nefzer şi John Nelson, iar juriul a mers pe mâna lui Roger Deakins, în ceea ce priveşte „Cea mai bună imagine”, în timp ce „Dunkirk” a fost premiat pentru sunet (Richard King, Gregg Landaker, Gary A. Rizzo, Mark Weingarten) şi „Cel mai bun machiaj/cele mai bune coafuri”.

Mark Bridges a creat „Cel mai bun design de costume” în filmul „Phantom Thread”, un film cu Daniel Day-Lewis în rol principal. Lee Unkrich şi Darla K. Anderson au regizat „Cel mai bun lungmetraj de animaţie”: „Coco”. La fel ca şi la Globurile de Aur din ianuarie, participanţii la Premiile BAFTA din acest an au fost încurajaţi să poarte negru în sprijinul iniţiativei ”Time’s Up”, care se opune hărţuirii, asaltului şi agresării femeilor.

Multe dintre celebrităţi au participat la gala BAFTA 2018, inclusiv Angelina Jolie şi Jennifer Lawrence s-au îmbrăcat în negru. Totuşi, soţia Prinţului William, Kate Middleton, a purtat cu această ocazie o rochie verde, alegere pentru care a fost acuzată că a sfidat mişcarea Time’s Up, care a recomandat participanţilor la eveniment să poarte negru.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×