Cine i-a acordat primul ajutor lui Florin Busuioc! Cum au decurs momentele critice

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
08/11/2018, 14:53
Cine i-a acordat primul ajutor lui Florin Busuioc! Cum au decurs momentele critice
Alex Ciucă este cel care l-a resuscitat pe Florin Busuioc în primele clipe

Florin Busuioc a fost resuscitat în primele momente de un angajat de la Filarmonica din Craiova, locul în care i s-a făcut rău. Băiatul se numește Alex Ciucă și a executat exact ordinele echipajului SMURD, transmise prin telefon.

„L-am văzut venind pe domnul Busuioc.  Era roşu în obraji, plin de viaţă, iar când a ieşit din spectacol, pe la 20,40, era alb. Eu cred că extenuarea l-a doborât, programul prea încărcat”, a declarat angajatul Filarmonicii, Alex Ciucă. Busu a fost operat de urgență chiar în seara de marți, 6 noiembrie, operație ce a decurs bine.

Un angajat al Filarmonicii i-a acordat primul ajutor lui Busu!

Tânărul Alex Ciucă s-a oferit să îi acorde primul ajutor lui Florin Busuioc, imediat ce starea sa de rău era vizibil agravată pe moment ce trecea. Băiatul și-a dat seama că ceva nu decurge normal, datorită strigătelor venite din culise, de la colegii de scenă a lui Busu. Se pare că în seara de marți, 6 noiembrie, cei de la intervenții au dat indicații pentru unul dintre colegii și prietenii săi, însă șocul a fost prea mare, așa că a rămas fără reacție. Aici a fost momentul în care Alex Ciucă a intervenit curajos.

Acesta a fost dispus să execute întocmai direcționările celor din ambulanța SMURD. „Am luat telefonul şi am încercat să-l ajut cât am putut de mult pe domnul Busuioc. Vorbeam cu cei de la SMURD, respectam toate indicaţiile pe care le primeam, l-am întors pentru că dânsul căzuse cu faţa în jos şi cu mâinile sub dânsul şi am început masajul cardiac.

La telefon îmi spuneau exact cum să fac, eu chiar nu ştiam, îmi spuneau cât de tare să masez. Cam 5 minute a durat până când au ajuns cei de la SMURD”, a povestit salvatorul lui Florin Busuioc, angajatul Filarmonicii Oltenia, Alex Ciucă, conform Adevărul.

Busu, infarct în timpul unui spectacol de teatru

Florin Busuioc a acuzat dureri, a rămas fără respirație, iar mai apoi s-a prăbușit la pământ. Totul s-a petrecut în seara de marți, 6 noiembrie 2018, la finele spectacolului în cadrul căruia juca. O ambulanță SMURD s-a deplasat de urgență la fața locului, după șase apeluri neîncetate la 112. Medicii au decis că operația trebuie făcută de urgență, așa că i s-a implantat un stent chiar în acea zi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×