Cine este și cu ce se ocupă Anca, fiica doctorului Adrian Streinu-Cercel

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
04/04/2020, 12:03
Cine este și cu ce se ocupă Anca, fiica doctorului Adrian Streinu-Cercel
Cine este și cu ce se ocupă Anca, fiica doctorului Adrian Streinu-Cercel. Sursa foto: Facebook.com

Doctorul Adrian Streinu-Cercel are o fiică care i-a urmat întocmai meseria și alături de care lucrează la Institutul „Matei Balș” din București. Anca, fiica renumitului medic infecționist a terminat medicina în anul 2005, iar de atunci și-a urmat pasiunea.

Anca Streinu Cercel, fiica celebrul medic de la Matei Balș, este tot doctor

Anca Streinu-Cercel (40 de ani) este fiica renumitului medic infecționist de la Institutul „Matei Balș” din București. Femeia are acceași meserie ca și celebrul ei tată, este căsătorită și este mama a trei copii. Potrivit CV-ului publicat de Universitatea de Medicină „Carol Davila” din Capitală acesta a terminat cursurile doctorale în anul 2010.

Fiica lui Adrian Streinu-Cercel a susținut o teză de doctorat intitulată „Managementul terapeutic al hepatitelor virale acute VHB”, iar la scurt timp s-a angajat la același institut unde lucrează și tatăl ei. În prezent, Anca Streinu-Cercel deține funcția de medic primar boli infecțioase la „Matei Balș”.

Ce alte funcții a mai ocupat fiica lui Adrian Streinu-Cercel, Anca

De asemenea, Anca Streinu-Cercel este membru al board-ului editorial GERMS încă din anul 2011 și a fost redactor șef timp de aproximativ un an la revista „The Lancet Infectious Diseases”, versiunea în limba română.

În plus, fiica celebrului medic a ocupat în perioada 2006 -2009 funcția de preparator la catedra de boli infecțioase din cadrul UMF Carola Davila, iar în intervalul 2009 – 2011 a fost asistent universitar tot la catedra de boli infecțioase din cadrul aceleași universități.

Ce spune Adrian Streinu-Cercel despre pacienți infectați cu COVID-19

„Din păcate, deja Institutul este plin şi luăm în calcul sistemul de backup şi anume relocarea pacienţilor uşori şi asimptomatici în hoteluri.

„Noi, în momentul de faţă, suntem la o capacitate de 20 de paturi de terapie intensivă şi conform planului alb, în următoarea lună trebuie să ajungem la 40 pentru ca după două luni să fie undeva la 60 de paturi de terapie intensivă.

Asta în contextul în care un pavilion întreg a fost golit şi copiii au fost transferaţi în alte clinici universitare în momentul de faţă acum punem adulţi”, a spus Streinu-Cercel la Antena 1.

În momentul de față în România au fost diagnosticați pozitiv la testul cu coronavirus 3.183 de persoane și din păcate, peste 100 și-au pierdut viața.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×