Adrian Streinu Cercel, şeful Institutului „Matei Balș” din Bucureşti, avertizează încă o dată cu privire la telefonul mobil, un accesoriu indispensabil. Acesta este un obiect ce poate reprezenta un pericol mare pentru sănătatea noastră.
Adrian Streinu Cercel, despre pericolul de infectare cu coronavirus cu telefoanele mobile
Managerul Institutului Matei Balş, Adrian Streinu Cercel, a vorbit despre pericolul la care suntem expuşi atunci când folosim telefoanele mobile, scrie.
„Unde e curățenie, nu e virus. Virusul stă pe jos, pe clanțe, pe uși, pe geamuri. Acolo unde punem mâna este și virusul.
Adrian Streinu Cercel, sfaturi despre cum să ne ferim de coronavirus
De-acolo îl luăm și-l ducem cu telefoanele mobile pe față și apoi îl tragem de pe față și-l ducem în dreptul nasului”, a declarat profesorul Streinu-Cercel.
În plus, managerul Institutului Matei Balș a mai tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte infecţiile cu coronavirus.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
„Deocamdată vorbim de o transmitere local-comunitară. Peste o săptămână vorbim de transmitere comunitară și lucrurile se vor schimba radical„, a spus Streinu Cercel.
Şeful Institului Mateli Balş a vorbit despre cum să ne protejăm împotriva infectării cu COVID-19.
„Ținând cont că vorbim de un context epidemiologic nou este normal să urmărim contacții și să verificăm dacă nu cumva mai sunt și alte persoane care sunt infectate, purtătoare, și care ar putea să transmită virusul mai departe. Este o procedură simplă. Nu este nimic nou sub soare.
Acest virus este de 10 ori mai slab decât virusul gripal. Însă, ținând cont că avem un germene nou care nu a mai fost în circulație până acum, toată lumea este alertată și e normal să fie așa. Lumea medicală, vorbesc. Văd că se alertează și ceilalți care nu ar trebui.
Alerta de la nivelul lumii medicale este una, pentru că noi trebuie să știm și să verificăm de fiecare dată cu ce venim în contact (…).
Noi avem pe teritoriul României cel puțin patru coronavirusuri, altele decât noul coronavirus care dau infecții de tip respirator sau digestiv, fără niciun fel de problemă, în timpul anului.
Deci nu se pune problema că nu știm de coronavirus și că nu ar fi în România. Sunt virusuri de tip coronavirus, dar altele decât noul coronavirus.
(…) Trebuie să ne spălăm din abundență cu apă și săpun pe mâini, trebuie să ne spălăm pe față, trebuie să evităm să ducem mâna la față, la nas sau la ochi.
Trebuie să ne spălăm imediat pe mâini dacă am tușit în palmă sau am strănutat. Imediat, următorul gest este să ne spălăm pe mâini„, spunea Adrian Streinu Cercel în luna februarie a acestui an.