Poliţia Română, avertisment pentru toţi românii care au telefoane mobile!

Ionuţ Cataramă  
înStiri de ultima ora
27/05/2018, 13:28
Poliţia Română, avertisment pentru toţi românii care au telefoane mobile!
Poliţia Română avertisment pentru toţi românii care au telefoane mobile. La ce riscuri ne expunem.

Tehnologia presupune şi riscul expunerii în faţa celor care încearcă să obţină date sau bani în mod fraudulos. Poliţia Română, avertisment pentru toţi românii care au telefoane mobile!

Autorităţile recomandă românilor să aibă o atenţie cât mai mare atunci când utilizează telefoanele mobile.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Poliţia Română, avertisment pentru toţi românii care au telefoane mobile!

Reţele de wi-fi publice pot reprezenta un pericol atunci când sunt folosite pentru operaţiuni în domeniul bancar sau pentru comerţ online. La fel de periculoase pot fi şi permisiunile acordate cu uşurinţă aplicaţiilor din telefoane.

Pentru a folosi telefonul mobil în siguranță, vă recomandăm să instalați doar aplicațiile necesare și numai după ce ați verificat la ce date au acces (poziționare geografică, contacte, apeluri telefonice etc.). Pentru a îl folosi în siguranță, polițiștii vă recomandă să fiți precauți când instalați diverse aplicații și să nu accesați link-urile primite prin e-mailuri care solicită actualizarea informaţiilor personale.

Setați o parolă sau un pattern pe telefon și cod PIN pe cartelă. Trebuie să cunoașteți setările de securitate pentru telefon și să configurați dispozitivul la blocare automată. Configurați-vă telefonul astfel încât să se blocheze automat după (re)pornire sau la un interval de timp cât mai scurt în cazul inactivităţii

De asemenea, este indicat să instalaţi un program de securitate special conceput pentru dispozitive mobile, actualizat zilnic și accesați doar site-uri sigure. Atenţie la aplicaţiile folosite şi la permisiunile acordate pentru utilizarea acestora. Evitați utilizarea reţelelor wi-fi publice pentru operaţiuni bancare, comerţ on-line sau afaceri personale.

Nu rulați programe a căror origine nu poate fi verificată. Nu deschideți ataşamentele aferente unor e-mailuri venite din partea unor expeditori necunoscuţi. Nu accesați link-urile primite prin e-mailuri care solicită actualizarea informaţiilor personale. Entităţile legitime nu vă vor cere niciodată să furnizați sau să verificați informaţii sensibile printr-un mijloc nesigur, precum e-mailul„, susţine IGPR, conform ştiripesurse.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×