Cine este Robert Sighiartău. Omul care a mărit alocațiile și care este favorit să devină ministrul muncii

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
15/10/2019, 18:54
Cine este Robert Sighiartău. Omul care a mărit alocațiile și care este favorit să devină ministrul muncii
Liberalul Robert Sighiartău a obținut o victorie importantă pentru copiii din România. Alocațiile se vor mări anual începând din 2020. Sursa foto: Facebook.com

Robert Sighiartău l-a felicitat pe colegul său de partid Ludovic Orban pentru numirea în funcția de premier a României. Liberalul a scris pe contul personal de Facebook faptul că a obținut o victorie foarte importană pentru toți copiii din România. Așadar, astăzi au avut loc două victorii pentru PNL. 

Robert Sighiartău promite mărimea alocațiilor din ianuarie 2020

Robert Sighiartău a scris un proiect legat de creșterea alocațiilor copiilor care în cursul zilei de marți, 15 octombrie, a fost votat în unanimitate de Parlamentul României. Așadar, începând cu anul viitor alocațiile se vor mări gradual și vor acoperi rata inflației. „Am reușit! Încă o victorie pentru copiii României! Alocațiile copiilor vor crește anual din ianuarie 2020, a scris deputatul liberal pe contul de socializare.

„Parlamentul României a votat în unanimitate propunerea mea legislativă de indexare a alocaţiilor de stat pentru copii cu rata inflaţiei. Din 2020, anual, alocaţiile vor creşte pentru a acoperi inflaţia şi pentru a le asigura copiilor o alocaţie cât mai decentă. Mă bucur că am reușit să duc până la capăt cele două proiecte. A fost greu, dar s-a terminat cu bine. Mulțumesc tuturor părinților și copiilor pentru susținere!, a completat Robert Sighiartău.

Liberalul Robert Sighiartău a obținut această victorie
Alocațiile copiilor vor crește în fiecare an începând din 2020. Sursa foto: Facebook.com

Alocațiile copiilor au fost mărite în februarie 2019 și au intrat în vigoare în martie

În luna februarie a anului curent plenul Parlamentului a adoptat un amendament la Legea bugetului care prevedea majorarea alocaţiilor începând cu data de 1 martie. Prin urmare, alocația a crescut de la 84 de lei la 150 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani. Totodată, a crescut și alocația copiilor sub 2 ani, de la 20o la 300 de lei.

„Un amendament susţinut de cei 4,3 milioane de copii care trăiesc în România. Avem o alocaţie de 84 de lei, asta înseamnă 2 lei pe zi. O bătaie de joc pentru că, în UE, ne situăm pe ultimul loc, deşi, din punct de vedere demografic, stăm extrem de prost. Rata natalităţii este cea mai scăzută din ultimii o sută de ani, iar voi, prin măsurile voastre, aţi reuşit să trimiteţi în Diaspora numai anul trecut peste 300.000 de români. Vă cer respectuos, în numele copiilor şi al viitorului României, să votaţi acest amendament. Nu aveţi absolut nicio scuză să nu votaţi acest amendament”, a spus deputatul liberal în plenul Parlamentului.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×