Cine este deputatul care a propus majorarea alocațiilor pentru copii! Are doar 29 de ani

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
10/03/2019, 10:50
Cine este deputatul care a propus majorarea alocațiilor pentru copii! Are doar 29 de ani GALERIE FOTO
Tânărul deputat a propus majorarea alocațiilor copiilor

Una dintre problemele importante aflate pe odinea de zi a Parlamentului în această perioada este majorarea alocațiilor pentru copii. Subiectul a fost masiv dezbătut în ultimele săptămâni, însă există un amănunt pe care nu multă lume îl cunoaște.

Propunerea i-a aparținut  unui deputat de doar 29 de ani

Este vorba despre cel care a venit cu ideea unui astfel de proiect. Numele său este Robert Sighiartău, unul dintre cei mai tineri parlamentari români. A fost ales deputat de Bistrița-Năsăud, pe când avea doar 27 de ani.

Și-a început cariera politică în 2012, odată cu înscrierea în fostul Partid Democrat Liberal. Ascensiunea s-a produs cu pași repezi. Tânărul om politic a fost ales consilier  în cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, chiar în vara aceluiași an.

Povestea interesantă a tânărului om politic
Povestea interesantă a tânărului om politic

Robert Sighiartău, om politic de succes, la doar 29 de ani

În perioada 2013-2017, a ocupat funcția de vicepreședinte al Tineretului Național Liberal. Înainte să fie ales deputat, a deținut funcția de președinte interimar al filialei județene Bistrița Năsăud. Din vara anului 2017 este Secretar General al PNL.

Ocupă această funcție, fiind ales de Convenția Națională, la propunerea președintelui Partidului Național Liberal, Ludovic Orban. Este totodată cel mai tânăr secretar general pe care l-a avut PNL vreodată, în istoria sa.

În ceea ce privește pregătirea sa profesională, Robert Sighiartău este licențiat în economie la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, călcând practic pe urmele tatălui său, un prosper om de afaceri după căderea comunismului, care a încetat din viață pe când tânărul deputat avea doar 21 de ani.

Robert Sighiartău a inițiat câteva proiecte de lege, cel mai cunoscut dintre acestea fiind legat de majorarea alocațiilor pentru copii, proiect pe care l-a depus în Parlament în luna septembrie. Amendamentul propus de tânărul deputat, care vizează dublarea alocațiilor din luna martie 2019, a fost supus votului în plenul Parlamentului. În viața personală, Robert Sighiartău are o soție frumoasă și trei copii care îl fac să se considere un bărbat împlinit.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×