Cine este Nicoleta Ţînţ, noul preşedinte al CSM! A lucrat din 2002 numai la Brașov

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
18/12/2019, 12:49
Cine este Nicoleta Ţînţ, noul preşedinte al CSM! A lucrat din 2002 numai la Brașov GALERIE FOTO
Cine este Nicoleta Ţînţ, noul preşedinte al CSM! A lucrat din 2002 numai la Brașov foto: hepta.ro

Cine este Nicoleta Ţînţ, noul preşedinte al CSM, judecătorul care a avut ceva emoţii până a fost aleasă în această funcţie. Vă reamintim că în 10 decembrie, magistraţii s-au reunit, dar nu au reuşit să aleagă preşedintele, ci doar vicepreşedintele, în persoana procurorului Tatiana Toader.

Cine este Nicoleta Ţînţ, noul preşedinte al CSM!

Candidatura judecătorului Nicoleta Ţînţ a fost supusă votului de două ori, dar de fiecare dată s-au înregistrat  9 voturi ”pentru” şi 9 voturi ”împotrivă”. Ţînţ a deţinut, din noiembrie 1997, după ce a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti mai multe posturi.

Printre ele judecător la Judecătoria Braşov, vicepreşedinte la Tribunalul Braşov, judecător la Curtea de Apel Braşov – Secţia Penală, vicepreşedinte delegat al Curţii de Apel Braşov; preşedinte la Curtea de Apel Braşov.

A lucrat din 2002 numai la Brașov

Conform Regulamentului de organizare şi funcţionare al CSM, Consiliul este condus de preşedinte, ajutat de un vicepreşedinte, aleşi pentru un mandat de un an, care nu poate fi reînnoit.

Preşedintele şi vicepreşedintele sunt aleşi de plen, în prezenţa a cel puţin 15 membri ai Consiliului, cu votul majorităţii membrilor acestuia. Preşedintele şi vicepreşedintele fac parte din secţii diferite.

CSM are 19 membri, 14 fiind aleşi – cu un mandat de 6 ani – doi reprezentanţi ai societăţii civile, dar şi trei membri de drept – ministrul Justiţiei, procurorul general şi preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În 2019, CSM a fost condus de judecătoarea Lia Savonea (preşedinte) şi de procurorul Nicolae-Andrei Solomon (vicepreşedinte). În 2018, CSM a fost condus de judecătoarea Simona Marcu şi de vicepreşedintele Codruţ Olaru.

Nicoleta Tînţ a urmat în mai – iunie 2014 un stagiu de formare a formatorilor I.N.M. – Management judiciar în cadrul Proiectului „Consolidarea capacităţii sistemului judiciar din România de a face faţă noilor provocări legislative şi instituţionale”;

Un an mai devreme a fost la un curs despre managementul proiectelor cu finanțare europeană, organizat de către Curtea de Apel Craiova în parteneriat cu European Training Centre Copenhagen

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×