Ana Birchall, ministrul Justiției, solicitare imediată pentru Lia Savonea! „Să vedem punctul de vedere al CSM legat de raportul GRECO”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
09/10/2019, 11:04
Ana Birchall, ministrul Justiției, solicitare imediată pentru Lia Savonea! „Să vedem punctul de vedere al CSM legat de raportul GRECO” GALERIE FOTO
Ana Birchall și Lia Savonea sunt în conflict deschis. Sursa foto - facebook

Ana Birchall, ministrul Justiției a trimis o solicitare imediată pentru Lia Savonea! Aceasta a somat Consiliul Superior al Magistraturii să transmită ministerului în regim de urgență punctul de vedere al instituției legat de raportul GRECO. Birchall nu s-a oprit aici și susține că a așteptat și așteaptă în continuare opinia instituției, care „se pare însă că era preocupată de modificarea Legii ANI”.

Ana Birchall, ministrul Justiției, solicitare imediată pentru Lia Savonea!

Reacția Anei Birchall vine după anunțul Liei Savonea privind sesizarea CCR pe tema unui conflict de natură constituțională cu ministrul Justiției. De altfel, Birchall susține că a formulat acestă solicitare către Consiliul Superior al Magistraturii încă din vară.„Solicit CSM să ne transmită în regim de urgență punctul de vedere pentru această analiză.  Este cazul și timpul(…)

Dacă nu, o să dau publicității analiza pe care am întocmit-o pe baza punctelor de vedere primite de la instituțiile care ne-au transmis și de toate asociațiile profesionale”, a declarat Ana Birchall. Vă readucem aminte că ministrul Justiției a solicitat în mai multe rânduri șefei CSM, Lia Savonea, să transmită Ministerului Justiției opinia privind raportul GRECO.

Ana Birchall, ministrul Justiției, solicitare imediată pentru Lia Savonea! Birchall
Ana Birchall a transmis o nouă solicitare către CSM. Sursa foto – facebook

„Să vedem punctul de vedere al CSM legat de raportul GRECO”

De altfel, în raport se recomanda să fie abandonată crearea noii secţii pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, GRECO considerând-o ”o anomalie”. Între timp, Ana Birchall și Lia Savonea au intrat într-un conflict deschis, una din temele de dispută fiind Secția de anchetare a magistraților. În ultima ședință a CSM la care a participat, în 17 septembrie, Birchall spunea că concluziile preliminare ale grupului de la Ministerul Justiției care lucrează la analiza privind raportul GRECO nu susțin funcționarea în acestă formă a secției speciale.

În urmă cu doar trei săptămâni, Birchall a anunțat că specialiștii din cadrul Ministerului au făcut un raport din care reiese că nu se susține funcționarea acestei secții speciale. De asemenea, ministrul a precizat că a avut mai multe discuții tehnice la Bruxelles cu privire la starea Justiției din România
 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×