Cine este Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD. Controverse privind averea

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
27/11/2019, 00:09
Cine este Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD. Controverse privind averea GALERIE FOTO
Marcel Ciolacu vrea să fie numit președinte interimar PSD. Sursa foto - facebook

Marcel Ciolacu, noul președinte interimar al PSD are câteva probleme în spate. Liderul de Buzău al partidului a discutat cu Viorica Dăncilă și a încercat să o facă să îşi dea demisia. Fostul premier s-a ţinut pe poziţii, însă după un CEx de mai bine de şase ore, actualul şef al Camerei Deputaţilor a avut câştig de cauză.

Cine este Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD

Acum, Ciolacu pare de neoprit și mai ales gata să pună mâna pe partid. Cu toate acestea, trecutul lui nu este unul imaculat. Jurnaliștii au scos în evidență că acesta nu a putut justifica aproape un milion de lei din averea pe care o deține. Din aceștia, peste 100.000 de lei i-au apărut abia în 2017 în declarația de avere, dar într-un cont deschis în 2003, pe care, surprize, surprize nu l-a menționat anterior.

Concret, aproape 800 de mii de lei din dividente s-au evaporat și nu au fost niciodată declaraţi de Marcel Ciolacu, fost vicepremier în guvernul condus de Mihai  Tudose. Cu toate acestea, conturile bancare pe care le deţinea Ciolacu s-au umplut de bani exact în anul imediat următor unui an cu două campanii electorale: cea pentru locale din primăvara lui 2016 și cea pentru parlamentare din toamna anului trecut.

Controverse privind averea

De remarcat că în ianuarie 2017, atunci când a depus prima declarație de avere din al doilea mandat de deputat, Marcel Ciolacu nu avea nici măcar un leu pus deoparte. De altfel, la capitolul „active financiare”, nu exista nici un depozit, nici un cont bancar, nici cash. La o diferenţă de numai cinci luni de zile, într-o declarație de avere depusă în iunie a apărut ca peste noapte un cont bancar curent de 88.511,10 lei.

Culmea, deputatul a spus că anul de deschidere al contului este 2003. Cu alte cuvinte, la 14 ani distanță de la deschiderea acelui cont, Marcel Ciolacu a descoperit că avea o sumă substanțială pe care a depus-o liniștit în bancă. Nu se termină aici pentru că, peste doar o lună, contul crește cu alți 13 mii de lei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×