Cine este Edy Klocek, bărbatul care a murit la maratonul de la Piatra Craiului. Era un medic apreciat

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
06/10/2019, 21:35
Cine este Edy Klocek, bărbatul care a murit la maratonul de la Piatra Craiului. Era un medic apreciat GALERIE FOTO
Cine este Edy Klocek, bărbatul care a murit la maratonul de la Piatra Craiului. Sursa foto: romaniatv.ro

S-a aflat cine este bărbatul care a murit la maratonul de la Piatra Craiului, înercând să ajute un alt maratonist. Edy Klocek era un medic foarte apreciat. Două persoane au murit sâmbătă într-un tragic accident, după ce au căzut într-o râpă, de la 70 de metri înălțime. Fata a murit pe loc, iar Edy Klocek a murit în ambulanță.

Cine este Edy Klocek, bărbatul care a murit la maratonul de la Piatra Craiului

Un eveniment tragic a avut loc sâmbătă, la maratonul Piatra raiului. Doi maratoniști cu experiență au decedat, după ce au căzut într-o râpă, de la aproape 70 de metri înălțime. Prima care a căzut a fost Jakab Eniko, în vârstă de 45 de ani, care alergase și anul trecut la maratonul piatra Craiului. Ieșise pe locul 22 din 119 atlete.

Eduard Klocek se afla lângă ea în timpul accidentului. Nu a stat pe gânduri și a încercat să coboare după femeie pentru a-i acorda rimul ajutor mai ales că era medic chirurg. Bărbatul de 39 de ani nu a putut s-o ajute pe femeie, deoarece s-a dezechilibrat și a căzut și el în râpă.

Cine este Edy Klocek, bărbatul care a murit la maratonul de la Piatra Craiului
Cine este Edy Klocek, bărbatul care a murit la maratonul de la Piatra Craiului. Sursa foto: digi24.ro

Eduard Klocek a murit după ce a încercat să salveze o viață

Femeia a murit la scurt timp, iar Eduard Klocek a suferit fracturi la ambele picioare. Acesta a decedat în drum spre spital, din cauza unui stop cardio-respirator. Eduard Klocek avea 39 de ani și era un medic foarte apreciat.

Eduard Klocek, de profesie doctor chirurg, a lucrat mai mulţi ani la Spitalul Municipal din Cluj-Napoca, iar de câţiva ani profesa la un spital din Marea Britanie. Eduard era și un împătimit al maratoanelor. În urmă cu o săptămână, Klocek participase și la un alt concurs de același gen, maratonul montan ”Apuseni Ultra Race”.

Tragedia a avut loc în zona Valea Urzicii-Prepeleac, o zonă dificilă, pe coborâre, spun salvamontiştii. Poteca trece pe lângă un perete de stâncă şi este mărginită de o prăpastie extrem de adâncă. Organizatorii au montat special o coardă de care alergătorii ar fi trebuit să se ţină.

Procuratura a deschis un dosar in rem pentru ucidere din culpă și va urma o anchetă extrem de amplă, astfel că mai multe persoane, inclusiv din rândul organizatorilor, vor fi audiate de procurori.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×