Maratonul Olteniei 2018 îmbină sportul cu actele de caritate. Tu ce alegi?

Silviu Ghering   
în Stiri mondene
24/08/2018, 13:49
Maratonul Olteniei 2018 îmbină sportul cu actele de caritate. Tu ce alegi?
Maratonul Olteniei 2018 vă așteaptă la Râmnicu Vâlcea să vă înfruntați limitele

Maratonul Olteniei 2018, cea mai importantă competiție de ciclism și alergare din Oltenia, propune iubitorilor de sport în aer liber, mai exact cicliștilor și alergătorilor amatori, două zile de concurs cu 5 probe, sâmbătă și duminică, 25 și 26 august.

A VI-a ediție a Maratonului Olteniei se va desfășura, ca și cele 5 ediții anterioare, în regiunea deluroasă din apropierea municipiului Râmnicu Vâlcea, punctul de pornire, dar și „inima” acestui eveniment organizat de Grupul CEZ România, fiind binecunoscutul parc Zăvoi. Unde atât susținătorii concurenților, cât și oricare alt iubitor al naturii aflat la plimbare și recreere se va putea bucura de organizarea unor zone tematice, dar și de o mulțime de surprize pregătite special pentru această ocazie.

Maratonul Olteniei 2018 îmbină sportul cu actele de caritate.

Revenind la concursul propriu-zis, trebuie să știți că Maratonul Olteniei se va desfășura sub deviza „Ai genă de maratonist?” și va testa abilitățile concurenților pe parcursul a 5 probe: două de Mountain Bike (traseu scurt – 33 km și traseu lung – 51 km), două de Trail Run (cross – 10,5 km și semi-maraton – 21,5 km), plus o nouă probă în secțiunea de alergare față de edițiile anterioare – maratonul pe distanța tradițională de 42,195 km.

Maratonul Olteniei 2018, sport și caritate la Râmnicu Vâlcea pe 24 și 25 august
Maratonul Olteniei 2018, sport și caritate la Râmnicu Vâlcea pe 24 și 25 august

Sau înscris peste 700 de concurenți  la cursele de Trail Run si Mountain Bike ale Maratonului Olteniei 2018 (dintre care peste 200 de doamne și domnișoare, adică peste 28 % dintre concurenți!). La proba de maraton vor participa peste 50 de curajoși, toți reprezentanți ai sexului tare!

Nici copiii, sau mai ales copiii!, nu au fost uitați de organizatorii Maratonului Olteniei 2018. Cei mici vor avea la dispoziție pe 25 și 26 august zone dedicate, zone „fun”, în care vor putea juca fotbal sau baschet, iar duminică se vor putea înscrie în concursuri speciale dedicate vârstei lor.

Maratonul Olteniei 2018 are și probe pentru cicliștii amatori la Râmncu Vâlcea, pe 24 și 25 august
Maratonul Olteniei 2018 are și probe pentru cicliștii amatori

Latura socială a Maratonului Olteniei 2018 este impresionantă

O latură la fel de importantă precum cea sportivă (dacă nu chiar mai importantă!) este cea umanitară la Maratonul Olteniei 2018. Spiritul de solidaritate promovat de Maratonul Olteniei 2018 se traduce prin susținerea a trei cauze sociale: programul ,,Pâine şi Mâine” (susținut de Fundația „World Vision Romania”), susținerea programului zilnic de sprijin psihosocial pentru micuții pacienţi bolnavi de cancer din Oltenia (derulat de Aspciația „Little People”) și dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea cu aparatură modernă.

Concurenții decid singuri cui donează taxa de înscriere

Altă noutate a Maratonului Olteniei 2018, pe lângă vechea proba de alergare „grecească”, este posibilitatea oferită concurenților de a stabili ei înșiși, fără nici o „indicație” din afară, cărei cauze sociale dintre cele amintite mai sus donează contravaloarea taxei de participare (între 95 și 150 de lei, în funcție de proba aleasă).

„Suntem foarte bucuroși și recunoscători organizatorilor Maratonului Olteniei că putem să achiziționăm un aparat pe nume AccuVein, foarte util în îngrijirea copiilor, în special în a evidenția venele de la cei mai micuți pacienți…Știm toți cât de traumatizant este și pentru personalul medical, și mai ales pentru părinți să vadă copilul plângând fără să știe motivul, iar acest aparat ne va ajuta să putem interveni mai repede și mai eficient, dorim de mult să-l achiziționăm, dar n-am avut posibilitatea financiară” – Oana Robescu, medic UPU Vâlcea

13.800 de oameni aflați la greu au beneficiat de donațiilor strânse în edițiile anterioare ale Maratonului Olteniei de Grupul CEZ în România, un grup de sportivi amatori, atît din țară, cât și din străinătate, care crește cu fiecare ediție a Maratonului Olteniei

25.000 de euro a fost media banilor donați în cele 5 ediții anterioare ale Maratonului Olteniei

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×