Cine este Adriana Cotel, noua șefă a CNAS! A avut o relație strânsă cu Darius Vâlcov

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
26/01/2019, 11:55
Cine este Adriana Cotel, noua șefă a CNAS! A avut o relație strânsă cu Darius Vâlcov GALERIE FOTO
Adriana Cotel, șefa CNAS

Cine este Adriana Cotel, noua șefă a CNAS, care a primit funcția de membru al consiliului de administrație și președinte, cu rang de secretar de stat. Aceasta a fost președintele Agenției Naționale a Medicamentelor și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) timp de aproximativ două luni.

Adriana Cotel ar fi avut o relație strânsă cu Darius Vâlcov. Se zvonește că s fost consilierul personal al premierului, pe probleme economice. Șefa de la CNAS a acordat la sfârșitul anului trecut un interviu pentru politicidesănătate.ro.

Cine e Adriana Cotel, șefa CNAS

Adriana Cotel, șefa CNAS
Adriana Cotel, șefa CNAS

Întrebată despre preledinția Consiliului Uniunii Europene, care urma să fie deținută de către România, Adriana a răspuns: „Agenției îi revine responsabilitatea organizării a șase reuniuni informale, sub coordonarea Ministerului Sănătății, pe durata exercitării mandatului României la Președinția Consiliului Uniunii Europene. Sunt reuniuni ale unor grupuri de lucru și comitete științifice care implică Agenția Europeană a Medicamentului și organismul european, șefii Agențiilor Medicamentului (Heads of Medicines Agencies) și la care se dezbat probleme strategice de primă importanță, și se adoptă decizii referitoare la funcționarea și optimizarea activității rețelei, asigurându-se coerența acesteia, facilitându-se schimbul de informații și bune practici în domeniul medicamentului de uz uman, aspecte privind autorizarea de punere pe piață, armonizarea între statele membre, siguranța vaccinurilor în UE, cooperarea în cadrul rețelei autorităților naționale competente”

Î: Cum este pentru dumneavoastră, acum, după mai bine de o lună de la preluarea mandatului în fruntea ANMDM, migrarea de la sectorul privat către cel public?

R: Am fost desemnată ca președinte al Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale la începutul lunii noiembrie. Deși am o experiență diversificată în management, acumulată pe parcursul a peste 15 ani de activitate în sectorul privat, trebuie să mărturisesc faptul că această nouă provocare mă onorează, dar mă și motivează în egală măsură, în primul rând prin prisma dorinței de a găsi soluția viabilă pentru implementarea unei strategii adecvate pentru dezvoltarea Agenției pe termen scurt, pe termen mediu și pe termen lung.

M-am angajat motivată la acest drum pentru că am convingerea deplină că sunt și voi fi în continuare susținută de o echipă de colegi, tehnicieni cu experiență dobândită în ani de activitate științifică în cadrul acestei instituții, dar și în grupurile de lucru internaționale.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×