CNAS a făcut anunțul! Ce se cu întâmplă cu rețelele compensate

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
15/01/2019, 11:08
CNAS a făcut anunțul! Ce se cu întâmplă cu rețelele compensate GALERIE FOTO
Casa Națională de Asigurări de Sănătate, despre rețelele compensate

Casa Națională de Asigurări de Sănătate, anunț de ultimă oră despre rețelele compensate! Există speculații potrivit cărora posibilitatea rețetelor medicamentelor compensate să fi fost eliminată în localitate în care se desfășoară activitatea medicului care tratează pacientul în cauză.

CNAS precizează că medicamentele pot fi ridicate ”de la orice farmacie aflată în contract cu aceeași casă de asigurări de sănătate ca și medicul prescriptor”. Conform unui comunicat CNAS, demersurile pentru extinderea posibilității de onorare a rețetelor compensate au început. Reprezentanții oficiali ai instituției spun că ”este dificilă din punct de vedere tehnic”. 

CNAS anunț important! Rețetele compensate sunt eliminate?!

Casa Națională de Aigurări de Sănătate a dezmințit zvonurile apărute în spațiul pulic despre rețetele compensate. În acest context, medicamentele cu sau fără contribuție personală pot fi ridicate de la orice farmacie. Un comunicat al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate din 2018 clarifică situația rețetelor compensate. ”În concluzie, CNAS consideră că apariția unor materiale tendențioase pe această temă în spațiul public, care sugerează că posibilitatea onorării rețetelor compensate ar fi fost limitată doar la localitatea în care își desfășoară activitatea medicul prescriptor, apelând în acest scop inclusiv la deformarea declarației unui reprezentant al instituției, este de natură să inducă pacienților neliniști nejustificate referitoare la tratamentele medicamentoase.

CNAS, despre rețelele compensate
CNAS, despre rețelele compensate

Menționăm că CNAS a început din proprie inițiativă demersul extinderii posibilității de onorare a rețetelor compensate și va continua să facă toate demersurile necesare pentru a veni în sprijinul asiguraților și pentru a răspunde nevoilor reale legate de asistența medicală a acestora”, potrivit sursei citate.

Pacient cu trombofilie, despre rețelele compensate

Elena Apostol are 25 de ani, este însărcinată și are o afecțiune a sângelui, trombofilie, motiv pentru care trebuie să urmeze un tartament injectabil pe toată durata sarcinii. “Toate au fost bune si frumoase până când, acum de Sărbători, am plecat împreună cu soţul meu pentru o săptămână la părinţii mei care nu stau în Bucureşti. Când am plecat, am luat cu mine şi reţeta compensată de la medic pentru că în acea săptămână rămâneam fără injecţiile respective.

Trebuie să precizez că se eliberează un număr fix de injecţii pe lună, adică 31. (…) Mi-am luat reţeta şi am intrat în prima farmacie, unde mi s-a spus că tratamentul trebuie luat din oraşul în care a fost eliberată reţeta. Bineînţeles că m-am dus la o altă farmacie. Acolo, aceeaşi poveste”, a declarat Elena Apostol, despre rețele compensate, pentru Mediafax.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×