Cine este Darius Vâlcov. Cum a ajuns consilierul Vioricăi Dăncilă din omul lui Traian Băsescu

Mirela Apostol    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
03/12/2018, 21:08
Cine este Darius Vâlcov. Cum a ajuns consilierul Vioricăi Dăncilă din omul lui Traian Băsescu GALERIE FOTO
Darius Vîlcov, consilierul premierului României, Viorica Dăncilă

Darius Vâlcov s-a făcut remarcat în aceste zile printr-o serie de declaraţii controversate. Acesta este consilierul premierului Viorica Dăncilă, iar în trecut a fost „omul” lui Traian Băsescu. A fost susţinut de Băsescu în 2004 şi a câştigat alegerile pentru Primăria Slatina, acolo unde a avut două mandate. În 2012, s-a înscris în PSD, după ce Guvernul Boc a fost „răsturnat”, apoi a candidat pentru Senat pe listele USL şi a ajuns în Parlamentul României.

Victor Ponta l-a propus ca minsitrul degelat pentru Buget, iar preşedintele de atunci, Traian Băsescu, l-a acceptat. La scurt timp, a devenit ministrul Finanţelor şi în 2015 a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită în perioada în care a fost primar şi senator.

Cine este Darius Vâlcov, consilierul Vioricăi Dăncilă

A fost condamnat la opt ani de închisoare, însă sentinţa finală încă nu a fost gata. Din 2017, este consilierul premierului Viorica Dăncilă şi s-a spus că scopul este acela de a supraveghea întreaga Guvernare, fiind un om de încredere al liderului PSD, Liviu Dragnea. Darius Vâlcov a fost căsătorit cu Lavinia Şandru, însă mariajul nu a rezistat. Acum, acesta a făcut furori cu declaraţia privind oamenii care au protestat sub însemnele #rezist, pe care i-a numit „un firicel mic de praf”. De cine suntem numiţi extremişti? De #Rezist, Antifa de România? Haideţi să-i ocolim, să-i sărim, să trecem pe lângă ei, pentru că sunt un fir de praf, un firicel mic de praf în drumul nostru spre a cuceri istoria pe care o merităm”, a spus Vâlcov.

Darius Vâlcov, în timpul unui discurs
Darius Vâlcov, în timpul unui discurs

Acum, Liviu Pop, senatorul PSD, a comentat cele spuse de consilierul premierului şi i-a dat dreptate acestuia: „România, în anul Centenar, are pentru prima dată un PIB de peste 200 miliarde de euro (…) putem deveni al 8-lea PIB din Europa. (…) În drumul României, orice protestatar este un firicel de praf, indiferent de ce cine se află la guvernare sau în opoziție, pentru că până în 2020 România va arăta mult mai bine dacă reușim să implementăm în totalitate programul de guvernare. Dacă era un miting autorizat… niciodată nu am comentat. Dar în condițiile în care nu-ți asumi această formă de protest, nu cred că putem să comentăm”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×