Cine e Annegret Kramp-Karrenbauer, înlocuitoarea Angelei Merkel la şefia CDU

Mirela Apostol   
în Stiri mondene
08/12/2018, 09:05
Cine e Annegret Kramp-Karrenbauer, înlocuitoarea Angelei Merkel la şefia CDU GALERIE FOTO
Annegret Kramp-Karrenbauer, înlocuitoarea Angelei Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a oferit ultimul discurs în calitate de şef al Partidului Creştin Democrat, după ce a fost înlocuită de Annegret Kramp-Karrenbauer. 1100 de delegaţi au participat la şedinţa de la Hamburg, în urma căreia Merkel a fost detronată.

„Noi (creştin-democraţii germani – n.r.) suntem chemaţi ca în vremuri ca acestea să ne apărăm cu hotărâre stilul nostru de viaţă, valorile noastre liberale şi interesele germane, atât înăuntrul graniţelor, cât şi în afara lor. A venit vremea să deschidem un nou capitol. Astăzi, în aceste ore, în aceste momente, mă animă o sentiment copleşitor de recunoştinţă. A fost o onoare deosebită. Vă mulţumesc!”, a spus Angela Merkel înainte de organizarea votului şi pierderea şefiei CDU.

Angela Merkel, înlocuită la şefia CDU de Annegret Kramp-Karrenbauer

Annegret Kramp-Karrenbauer a câştigat cu 51%, puţin peste Merkel. Merkel pleacă astfel din conducerea CDU după 18 de ani, deţinând şefia partidului din 2000. În 2021, Karrenabauer ar putea ajunge chiar cancelar, atunci când se termină mandatul Angelei Merkel.

Annegret Kramp are 56 de ani şi o experienţă politică vastă. „Am citit multe despre ce sunt şi cum sunt: mini, o copie, o simplă continuare a statu quo-ului. Dragi delegaţi, stau aici aşa cum sunt şi cum m-a modelat viaţa. Şi sunt mândră de asta. Stau aici ca mamă a trei copii care ştie cât de greu este echilibrul dintre muncă şi familie.”

Annegret Kramp-Karrenbauer este noul conducător al Partidului Creştin Democrat din Germania, după ce a avut mai multe voturi decât Angela Merkel
Annegret Kramp-Karrenbauer este noul conducător al Partidului Creştin Democrat din Germania, după ce a avut mai multe voturi decât Angela Merkel

„Stau aici ca fost ministru al Internelor, al Educaţiei, al Protecţiei Sociale, ca premier de land, care timp de 18 ani şi-a servit ţara şi pe oamenii ei”, a spus noua conducătoare a CDU.

Este numită „AKK2, după iniţiale şi i se mai spune, din cauza loialităţii faţă de cancelarul german, „Merkel 2”, „Merkel bis” sau „Mini Merkel”. Annegret Kramp-Karrenbauer este născută pe 9 august 1962, la Völklingen, are trei copii şi este căsătorită de 34 de ani.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×