CEx tensionat la PSD. Planul de restructurare al partidului. Marcel Ciolacu ar fi găsit sprijin pentru a prelua conducerea (surse)

Alex Năstase   
în Stiri mondene
26/11/2019, 13:36
CEx tensionat la PSD. Planul de restructurare al partidului. Marcel Ciolacu ar fi găsit sprijin pentru a prelua conducerea (surse) GALERIE FOTO
Marcel Ciolacu ar urma să preia puterea în Partidul Social Democrat. Sursa foto - facebook

CEx tensionat la PSD după ce partidul a pierdut fără drept de apel alegerile prezidențiale. Se ascut săbiile în condițiile în care Viorica Dăncilă este „împinsă” de mai toți greii partidului să cedeze puterea. La pândă se află Marcel Ciolacu, lider de Buzău al social democraților și cel care negociază de zor cu fostul șef al Executivului. Astfel, înainte să aibă loc Comitetul Executiv mai mulți lideri s-au întâlnit în biroul președintelui Camerei Deputaților.

CEx tensionat la PSD

Marcel Ciolacu are deja susținerea a 35 de organizații județene și caută o modalitate prin care să preia puterea fără prea mult tam tam. Ciolacu va propune o conducere colectivă, în care îl va avea ca locotenent pe Paul Stănescu, plus 8 vicepreședinți regionali. De remarcat că mandatul noii conduceri va dura până la congresul care ar putea avea loc în decembrie sau ianuarie, scrie hotnews.ro.

Paul Stănescu, Florin Iordache și Mihai Fifor au venit la discuții cu Marcel Ciolacu și pun partidul la cale. Între timp, președintele Camerei Deputaților a avut deja o primă rundă de discuții cu Viorica Dăncilă și a convins-o pe aceasta să-și depună demisia din fruntea partidului. Luni seară, el a reușit să coaguleze susținerea liderilor PSD pentru a fi susținut ca președinte interimar al PSD.

Planul de restructurare al partidului

De altfel, din viitoarea conducere vor face parte Paul Sănescu, Claudiu Manda și Niculae Bădălău până la organizarea unui congres extraordinar. Sunt însă și câțiva oameni care nu vor în ruptul capului să cedeze puterea în partid. Printre ei, Eugen Teodorovici. Fostul ministru al Finanțelor spune că o susține în continuare pe Viorica Dăncilă pe care o vede soluție perfectă pentru redresarea situației.

„În primul rând această femeie, preşedintele partidului astăzi, nu merită să iasă pe uşa din dos, pentru că până una-alta, ştim cu toţii, CEx-ul a votat-o să fie candidatul partidului la prezidenţiale, cu două sau trei excepţii”, a spus Teodorovici

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×