Cererea de reabilitare a lui Gigi Becali a fost respinsă de Instanța Supremă. Decizia poate fi contestată

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
17/01/2020, 10:47
Cererea de reabilitare a lui Gigi Becali a fost respinsă de Instanța Supremă. Decizia poate fi contestată
Instanța Supremă a respins cererea de reabilitare judecătorească a lui Gigi Becali. Sursa foto: Hepta.ro

Gigi Becali a avut mai multe dosare în care a fost judecat și chiar a ajuns în spatele gratiilor. Latifundiarul din Pipera a cerut în cursul acestei săptămâni Instanței Supreme reabilitarea judecătoarească, însă procurorii nu i-au dat o decizie favorabilă.

Instanța Supremă a respins cererea de reabiliate a lui Gigi Becali

Gigi Becali s-a prezentat în cursul zilei de joi, 16 ianuarie 2020, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a depune un dosar pentru reabilitare judecătorească. Finanțatorul FCSB avea mai multe interdicții după ce a executat doar o parte din pedeapsa primită în dosarul schimburilor de terenuri cu MApN din urmă cu mai bine de 20 de ani.

Instanța supermă a respins cererea de reabilitare judecătorească a latifudiarului din Pipera, însă decizia nu este una definitivă. Gigi Becali poate depune contestație în termen de 10 zile de la data comunicării deciziei.

„Respinge cererea de reabilitare judecătorească formulată de petentul Becali George. Obligă petentul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de contestație în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi,16 ianuarie 2020”, se arată în minuta instanței, informează g4media.ro.

Gigi Becali a fost condamnat în dosarul schimbului de terenuri cu MApN

Procurorii au decis în anul 2013 condamnarea finanțatorului FCSB în dosarul în care erau anchetați și fostul ministru Victor Babiuc, precum şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină. Latifundiarul din Pipera a primit 3 ani și 6 luni cu executare din care a efectuat doar 1 an și 10 luni.

Fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare. Toți trei au fost condamnați de un complet de judecată de cinci judecători în dosarul schimburilor de terenuri cu MApN.

Gigi Becali a declarat la vremea respectivă că a fost achitat de cinci judecători şi condamnat de trei judecători de acelaşi rang susținând că o astfel de situație este o anomalie. Acesta a fost și motivul pentru care finanțatorul FCSB și-a dorit să facă o revizuire în cazul acestei decizii.

„Nu m-am aşteptat la această decizie. Nu credeam că se poate aşa. Cum să condamni un om, să-ţi baţi joc de o familie, să distrugi o familie în halul ăsta pentru că ai făcut, vezi Doamne, un schimb de terenuri acum 16 ani?

O să dureze vreo patru-cinci luni până câştig o sentinţă CEDO şi după care să se facă revizie în România, pentru că asta e o anomalie – cum adică să fii achitat de cinci judecători şi să fii condamnat de trei judecători?”, a declarat Gigi Becali în 2013, relatează Mediafax.

  • 1 an și 10 luni a stat Gigi Becali în spatele gratiilor
  • 200 de lei trebuie să achite latifundiarul din Pipera pentru judecarea cererii sale de la Instanța Supremă

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×