Cele 5 alimente care pot fi consumate seara! Ce poți mânca după ora 18:00 fără să te îngrași

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
16/03/2019, 21:45
Cele 5 alimente care pot fi consumate seara! Ce poți mânca după ora 18:00 fără să te îngrași GALERIE FOTO
Iată cele 5 alimente pe care să le poți consuma după ora 18:00 și care nu te îngrașă!

Iată 5 alimente care  te pot ajuta să scapi și de poftele de după 18:00, dar și de kilogramele în plus. Multe doamne, domnișoaree și nu numai se întreabă ce pot să mănânce fără să se îngrașe la ora unde pofta este cea mai mare.  „Mesele abundente urmează de multe ori unei perioade de post prelungit, astfel încât întregul organism este solicitat puternic în lipsa cumpătării. Spiritul acestei sărbători nu trebuie resimțit exclusiv în bucătărie unde aromele amestecate și micile stereotipuri specifice ne aduc aminte de cea  mai fericită perioada a vieții noastre și anume copilăria, așa cum susțin psihologii. 

5 alimente care se pot consuma după 18:00 seara

Se spune că în fiecare adult se ascunde un copil acesta ieșind la iveală mai ușor în perioada sărbătorilor când tentațiile condensate fac să dispară delimitarea subțire dintre starea de bine și exces.

5 alimente care nu te îngrașă
5 alimente care nu te îngrașă

Nu aș spune că există alimente periculoase pentru cine este obișnuit cu ele, în funcție de specificul regional, dar trebuie subliniat conținutul mare de grăsimi (care depășește lejer procentul  normal din rația zilnică de 30%), carnea tocată și eventual afumată, sosurile cu conținut ridicat de grăsimi, zahărul și, nu în ultimul rând, alcoolul, mai ales băuturile tari”, detaliază medicul gastroenterolog.

1 Ciocolată neagră

Alimentul acesta este pe primele locuri în alegerile tale când îți este poftă de ceva dulce. Este o mare diferență dintre un baton de ciocolată și o tabletă neagră, în plus, te saturi repede cu câteva pătrățele.

2 Supa

Înainte de culcare este bine ca ultimul fel de mâncare să fie o supă. Aceasta are un efect calmant, potolește foamea și este benefică pentru sănătate.

3 Migdale

Dacă vrei o gustare sățioasă și care nici nu îngrașă, migdalele sunt alegerea potrivită. Sunt sățioase și bune și sunt potrivite și pentru orele târzii.

4 Semințe de dovleac

Dacă te uiți la un film și vrei să înlocuiești pop-corn-ul sau chipsurile, semințele de dovleac sunt cele mai potrivite. De asemenea, semințele de dovleac sunt bogate în magneziu și benefice pentru somn.

5 Orez

Nutriționiștii susțin faptul că o dietă care are la bază orez, reduce riscu de manifestare a insomniei cu aproximativ 48%.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×