23 de alimente alcaline. Te ajută să slăbești dacă le consumi în mod regulat. Sunt bune în orice dietă

Claudiu Ilie   
în Stiri mondene
10/03/2019, 17:51
23 de alimente alcaline. Te ajută să slăbești dacă le consumi în mod regulat. Sunt bune în orice dietă GALERIE FOTO
Ramai tanar, sanatos si slab cu aceste alimente alcaline

Vara bate la ușă, iar kilogramele în plus nu dispar singure, din păcate. Mulți oameni au văzut că dietele nu mai dau roade așa cum o făceau înainte, iar experții spun că organismul s-ar cam fi obișnuit cu ele. Acidul poate să fi pus stăpânire pe corpul dumneavoastră, iar singura modalitate de a reveni este să consumați alimente alcaline, care să reechilibreze balanța.

Acestea sunt cele 23 de alimente alcaline care te mențin tânăr, sănătos și slab

1. Lămâia

Chiar dacă are un gust foarte acru, lămâia este totuși un aliment alcalin, având un pH de 9,0. Se cunoaște că lămâia este un remediu puternic împotriva răcelii și virozelor și are puternice proprietăți antiseptice. Lămâia curăță cel mai bine ficatul și face ca acesta să funcționeze normal.

2. Sfeclă Mangold

Deși nu prea este cunoscută românilor, frunzele de sfeclă elvețiană sunt printre cele mai alcaline alimente! Acestea sunt bogate în vitamine, proteine, fibre și săruri minerale. Planta normalizează nivelul de zahăr în sânge, stimulează activitatea creierului, ămbunătățește vederea și este foarte benefică pentru sistemul cardio-vascular.

Ridichea reduce nivelul de colesterol, îmbunătățește metabolismul și activitatea sistemului cardio-vascular

3. Castravetele

Castravetele este un aliment alcalin care normalizează rapid digestia și neutralizează mediul acid. În plus, castravetele face minuni pentru piele.

4. Ridiche

Consumul de ridiche normalizează peristaltica intestinală, reduce nivelul de colesterol, îmbunătățește metabolismul și activitatea sistemului cardio-vascular. E curios că efectul maxim se obține dacă ridichea e consumată separat, adică nu în salate.

5. Țelină

Țelina încetinește procesele de îmbătrânire, îmbunătățește metabolismul, stimulează secreția de suc gastric și normalizează nivelul de zahăr în sânge. Rădăcina și frunzele de țelină conțin vitamine, minerale, aminoacizi și uleiuri esențiale.

6. Usturoi

Acest produs aromat nu este doar un aliment alcalin, ci și o sursă importantă pentru întărirea imunității. Usturoiul este celebru pentru proprietățile sale antibacteriene.

7. Sfeclă

Vitaminele, mineralele și fibrele din componența sfeclei au un impact foarte benefic asupra organismului.

8. Avocado

Avocado este bogat în vitamine, aminoacizi și acizi grași mononesaturați. Normalizează echilibrul acido-bazic și întărește sistemul cardio-vascular.

9. Pepene galben

Nivelul pH al acestui aliment este de 8,5. Consumul de pepene galben e recomandat în caz de pietre la vezica urinară, boli renale și răceli. Apropo, același lucru se poate spune și despre pepenele verde.

10. Hrișcă

Hrișca vă poate umple de energie pentru o zi întreagă și vă alcalinizează metabolismul, fiind foarte bună și pentru sistemul cardio-vascular.

11. Banane

Banana este plină de pectine, amidon, vitamine, fier și endorfine. Acesta e un produs miraculos pentru rinichi!

12. Cicoare

Aceasta e o alternativă perfectă pentru cafea, care are și un impact pozitiv asupra sistemului nervos și scade nivelul zahărului în sânge.

13. Fructe de pădure

Pe lângă mulțimea de vitamine și microelemente, fructele de pădure sunt bogate în fibre și antioxidanți, încetinind mult procesele de îmbătrânire.

14. Broccoli

Acest tip de varză este bogat în vitamine și microelemente necesare pentru buna funcționare a rinichilor și a țesutului osos.

15. Ananas

Fiind bogat în vitaminele A și C, ananasul e eficient pentru tratarea anginei, pneumoniei și artritei și previne dezvoltarea aterosclerozei, iar sucul său e celebru pentru capacitatea de întărire a memoriei.

16. Struguri

Strugurii sunt benefici pentru întărirea imunității și prevenirea bolilor oncologice. Acest aliment alcalin normalizează tensiunea arterială și ameliorează durerile articulare.

17. Varză de Bruxelles

Aceasta este indicată mai ales în caz de ateroscleroză, cardiopatie ischemică, constipație, diabet, alergie și chiar insomnie. Conținutul ridicat de acid folic face din varza de Bruxelles un produs perfect pentru femeile gravide.

18. Mango

Miezul de mango conține vitamine, minerale, fibre și pectină. Fructul este un antidepresiv natural și stimulează slăbirea sănătoasă.

19. Spanac

Spanacul reprezintă un zid de apărare împotriva astmului, diabetului, anemiei și bolilor oncologice, fiind extrem de benefic pentru piele, păr și dinți.

20. Lobodă

Loboda poate concura chiar și cu produsele de origine animală. Această buruiană întărește organismul, tratează podagra, radiculopatia și hemoroizii, iar semințele sale normalizează procesele digestive.

21. Germeni de lucernă

Germenii de lucernă conțin cantități enorme de vitamine, aminoacizi, minerale și clorofilă. Lucerna crește nivelul de hemoglobină în sânge, reduce nivelul de colesterol și normalizează funcționarea sistemului cardio-vascular.

22. Semințe de in

Acest aliment alcalin e foarte bogat în fibre și vitamine E. Au reale proprietăți antiinflamatorii și sunt foarte benefice pentru femei în perioada menopauzei.

23. Papaya

Aroma acestui produs exotic amintește de zmeură, dar ce îl face absolut unic este conținutul de papaină – o enzimă ce îmbunătățește digestia, mai ales după consumul de cărnuri.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×