Știai că există cel puțin 5 alimente care nu se strică niciodată? Pentru a prelungi termenul de valabilitate al anumitor produse totul ține de cum le depozitezi. Unele alimente pot fi păstrate la rece, în frigider, iar altele trebuie ținute la lor răcoros, în debara, nu neapărat în congelator. Iată câteva lucruri pe care e bine să le știi.
Alimente care nu se strică niciodată
Din seria alimentelor care nu se strică niciodată fac parte mierea de albine, orezul alb, cafeaua instant, mălaiul și oțetul alb. Pentru a te bucura de aceste alimente și ingrediente o perioadă cât mai lungă de timp trebuie să știi cum să le depozitezi, căci ele pot fi folosit și peste 3 ani de la prima utilizare în diferite preparate culinare.
Mierea de albine: Mierea trebuie ținută într-o borcan bine închis și trebuie să ai grijă să nu se cristalizeze, căci atunci își pierde din valorile nutritive. Mierea se depozitează, în general, într-un loc rece și întunecos, nu neapărat în frigider. Dacă ai o debara, o pivniță, le poți folosi pentru a ține borcanele cu miere.
Mălaiul se ține în pungi de hârtie
Orezul alb: Această cereală, curățată de coajă, poate rezista zeci de ani, cu excepția să nu fie gărgărițe sau furnici în încăperea în care este păstrat. Acest orez poate rezista mult timp dacă este ținut în saci groși de cânepă.
Oțetul alb: Pentru a se păstra nealterat pentru o perioadă mai lungă de timp, oțetul trebuie ținut în recipiente bine închise, în general în sticle de plastic. În timp, acest oțet își poate schimba culoare căpătând o tentă gălbuie, însă nu își modifică și proprietățile.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Antonia îți aduce 777 rotiri gratuite la Betano! Garantat, fără depunere
Mălaiul: Porumbul trebuie ținut departe de lumină, în saci de hârtie cel mai bine. Pentru a rezista cât mai mult, mălaiul se ține în cantități mici în pungi de hârtie.
Cafeaua instant: Dacă nu desfaci borcanul ani întregi, cafeaua măcinată nu se strică până când o utilizezi prima oară. Ea poate fi păstrată în continuare în borcane bine închise.