Nimeni nu poate rezista unui desert delicios, iar bezelele sunt varianta ideală când ai poftă de ceva dulce, extrem de gustos și ușor de preparat. În rândurile următoare îți prezentăm cea mai ușoară și rapidă rețetă de bezele.
Bezelele, un desert pe placul tuturor
Termenul provine de la franțuzescul „baiser”, care înseamnă sărut. Pe vremuri se folosea expresia „a trimite sau a împărți bezele”, adică a mima săruturi ducând degetele la buze, așa cum obișnuiau actrițele la finalul spectacolelor, când părăseau scena, în aplauzele publicului.
La noi, bezeaua reprezintă acel preparat de cofetărie extrem de gustos și pe placul tuturor. Este întotdeauna varianta ideală pentru un desert ușor de preparat. Fie că vrei să-ți surprinzi persoana iubită, sau pur și simplu ți-e poftă de ceva dulce, cu bezelele nu dai niciodată greș.
Cea mai ușoară și rapidă rețetă de bezele
Pentru această rețetă savuroasă, vei avea nevoie de următoarele ingrediente: 5 albușuri de ouă medii, 280 grame zahăr extrafin, praf de sare, frișcă, fructul pasiunii, căpșuni, ciocolată, figurine din zahăr colorate pentru decor.
Pentru prepararea bezelelor, albușurile se mixează spumă cu un praf de sare, apoi cu zahărul adăugat treptat. Se formează bezele pe hârtie pergament cu ajutorul unui posh cu dui și se coc la 130 -140 de grade pentru aproximativ o oră și 30 de minute. Frișca, ținută la frigider, se mixează spumă, iar spre final se adaugă zahăr după gust dar și fructul pasiunii pentru un plus de aromă și savoare. Apoi, îți poți exersa creativitatea, decorând bezelele cu frișcă, figurine din zahăr, ciocolată și căpșuni.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Antonia îți aduce 777 rotiri gratuite la Betano! Garantat, fără depunere
De asemenea, îți oferim o serie de ponturi, pentru a avea parte de un desert cu adevărat delicios. În primul rând, trebuie să te asiguri că toate ustensilele sunt într-o stare perfectă, fără urme de grăsime sau detergent.
Apoi, ajustează temperatura, pentru că acest aspect contează mai mult decât ți-ai putea imagina. Albușurile se bat mult mai bine dacă ouăle au fost întâi aduse la temperatura camerei.
Totodata, încălzește toată cantitatea de zahar pe care urmează sa o adaugi în bezea. Așază zahărul într-o tava, pe o foaie de copt, și lasă-l la 180 de grade pentru 7 minute, sau pana când devine fierbinte la atingere.
Zeama de lămâie se poate dovedi un ajutor de nădejde atunci când vrei să prepari bezele. Încearcă să adaugi o lingură de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă. Nu doar că va tăia din gustul foarte dulce al bezelelor, dar ajută și la umflarea albușurilor.