Cel puțin 18 preoți au murit din cauza coronavirusului în Italia: ”Ne plimbăm prin spitale ca niște zombi”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
22/03/2020, 16:03
Cel puțin 18 preoți au murit din cauza coronavirusului în Italia: ”Ne plimbăm prin spitale ca niște zombi”
Cel puțin 18 preoți au murit din cauza pandemiei de coronavirus în Italia, principala cauză fiind faptul că ei merg în spitale pentru a le oferi alinare celor internați

Cel puțin 18 preoți au murit din cauza pandemiei de coronavirus în Italia, principala cauză fiind faptul că ei merg în spitale pentru a le oferi alinare celor internați în special la secțiile de terapie intensivă.

Cel puțin 18 preoți au murit din cauza coronavirusului în Italia

Cotidianul britanic Daily Mail, care citează diferite publicații din Italia, scrie că cei 18 preoți care au murit infectați cu coronavirus sunt toți din nordul peninsulei, cea mai afectată zonă de COVID-19.

Cel puțin 10 preoți din cei declarați decedați sunt din Bergamo, alți cinci sunt din Parma, iar câte unul din Brescia, Cremona și Milano. Însă, ziarului catolic Avvenire notează că numărul celor morți este atât de mare încât nu se poate ști cu exactitate câți dintre ei sunt slujitori ai bisericii.

La fel ca medicii, preoții italieni vin în contact cu cele mai grave cazuri ale bolii, dar jurnaliștii britanici vorbesc de asemenea și despre cunoscutele reuniuni între slujitorii bisericii în care se crează condițiile perfecte pentru răspândirea virusului.

”Ne uităm la sicrie și ne simțim neputincioși”

”Îmbrăcați cu o mască, o șapcă, mănuși, o haină și ochelari de protecție, noi preoții ne plimbăm prin spitale ca niște zombi”, a declaraat părintele Claudio del Monte din Bergamo.

La rândul său, episcopul regiunii Bergamo, Francesco Beschi, vorbește despre situația critică prin care trece Italia în acest momente: ”Nu mai știm unde să punem morții. Stăm și ne uităm la sicrie și ne simțim neputincioși. Ca toate celelalte victime, și clericii sunt îngropați fără ceremonie”.

Papa Francisc le-a cerut în repetate rânduri preoților să petreacă mai mult timp vizitând bolnavii și i-a îndemnat să aibă ”curajul să iasă și să meargă la cei aflați în suferință”.

Papa Francis a acordat un interviu în care spune că epidemia de coronavirus este o şansă a redescoperirii vieţii de familie, în contextul în care autorităţile din ţările afectate cer oamenilor să rămână izolaţi în case.

În acest moment, Italia este țara în care s-au înregistrat cei mai mulți morți, 4.825, de la explozia pandemiei de coronavirus. În peninsulă sunt 53.578 de cazuri confirmate cu COVID-19, dar bilanțul capătă proporții pe zi ce trece. Din totalul bolnavilor, un număr de 6.072 de pacienți au fost vindecați.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×