Cel mai bun desert de Paște! Copiii îl adoră. Tort de morcovi, un deliciu culinar

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
17/04/2020, 10:40
Cel mai bun desert de Paște! Copiii îl adoră. Tort de morcovi, un deliciu culinar
Cel mai bun desert de Paște! Copiii îl adoră. Tort de morcovi, un deliciu culinar. Sursa foto: Pinterest.com

Masa de Paște este de fiecare dată una îmbelșugată și pregătită din suflet de gospodine, iar tortul este „cireașa” care nu trebuie să lipsească. Pentru sărbătorile de anul acesta vă recomand să încercați un tort de morcovi care va fi pe placul celor mici.

Tort de morcovi, un desert fin pe care cei mici îl vor adora

Carrot cake sau tortul de morcovi este unul dintre deserturile simple și savuroase care nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbători, dar ales că este unul adorat de copii.

Acest desert au un gust special datorită morcovilor și este ideal pentru cei mici care nu mănâncă prea multe legume. Copiii vor savura acest tort fără să știe care sunt, de fapt, legumele pe care le mănâncă.

Ingrediente necesare pentru blatul tortului de morcovi: 

  • 280 grame de faină albă
  • 225 ml ulei floarea soarelui
  • 300 grame de morcovi rași
  • 250 grame de zahăr brun
  • 3 ouă medii
  • 75 grame de migdale, nuci sau alune tocate
  • coaja rasă de la o portocală medie
  • o linguriță de scorțișoară
  • un vârf de cuțit de nucșoară rasă
  • o linguriță mică rasă de ghimbir proaspăt ras
  • un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu
  • un plic de praf de copt
  • un praf de sare

Ingrediente necesare pentru umplutura tortului de morcovi:

  • 520 grame de brânză mascarpone
  • 100 grame de unt la temperatura camerei
  • 150 grame de zahăr pudră
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • coaja rasă de la o portocală confiată
  • coaja rasă de la o lămâie verde (lime).

Mod de preparare tort cu morcovi, desert ideal pentru copii

  1. Făina, praful de copt și bicarbonatul se amestecă și se cern într-un bol încăpător
  2. Se adaugă zahărul și migdalele tocate mărunte și se amestecă bine
  3. Separat într-un alt vas se pun ouăle, ghimbirul ras, nucșoara, scorțișoara, coaja de la portocală și uleiul și se amestecă până când se formează o pastă perfect omogenă
  4. Peste acestea se adaugă făina și se amestecă până la omogenizare
  5. Se adaugă și morcovii rași și apoi se adaugă aluatul într-o formă de copt care a fost în prealabil tapetată cu unt și făină
  6. Blatul se dă la cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius pentru circa 45 de minute sau până când începe să crească și se rumenește deasupra
  7. Când este gata se scoate din forma de copt și se lasă la răcit pe un grătar
  8. Între timp ne apucăm de crema de unt cu mascarpone. Pentru aceasta trebuie să mixăm bine untul care a stat la temperatura camerei
  9. Peste unt se adaugă treptat zahărul pudră și se mixează până la încorporare
  10. Tot treptat se adaugă și brânza mascarpone
  11. Se mai adaugă în compoziție coaja rasă de lime care se va amesteca cu ajutorul unei spatule
  12. La sfârșit se încorporează în cremă și frișca mixată amestecând de jos în sus
  13. Blatul răcit complet se taie în 3 foi egale, iar peste prima se adaugă un sfert din crema de unt cu mascarpone
  14. Pe deasupra stratului de cremă se adaugă o lingură și jumătate de coajă de portocală confiată care a fost tocată mărunt
  15. Se pune a doua foaie de blat de morcovi peste care se adaugă un nou strat de cremă și coajă rasă de portocală
  16. La final se adaugă ultima foaie de blat, iar apoi se îmbracă tortul în crema de unt rămasă
  17. Tortul de morcovi se ornează cu fulgi de migale sau orice altceva aveți la îndemână
  18. Acest desert trebuie să stea la rece, la frigider, până a doua zi.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×