Cehia a interzis ieșitul din casă fără măști de protecție. Timp de două ore, doar pensionarii au voie în farmacii și magazine

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 18:09
Cehia a interzis ieșitul din casă fără măști de protecție. Timp de două ore, doar pensionarii au voie în farmacii și magazine
Cehia a interzis ieșitul din casă fără măști de protecție. Timp de două ore, doar pensionarii au voie în farmacii și magazine. Sursa foto: Hepta

Cehia a decis că ieșitul din casă fără măști de protecție va fi interzis, iar timp de două ore pe zi doar pensionarii au voie în famacii și magazine, în încercarea de a limita răspândirea noului coronavirus.

Cehia interzice ieșitul în spații publice fără măști medicale

Guvernul ceh a anunțat, miercuri, că a decis să interzică ieșitul din casă a cetățenilor fără măști de protecție ori a altceva care să le acopere nasul și gura.

Toate persoanele care ies în spații publice vor fi obligate să adopte aceste măsuri de siguranță.

În plus, autoritățile cehe au luat decizia de a permite, între 10:00 și 12:00, doar accesul pensionarilor în magazine alimentare și farmacii.

Măsurile luate de guvernul de la Praga au rolul de a limita răspândirea virusului COVID-19 în Cehia, informează Agerpres.

Republica Cehă a închis granițele

Mai mult, Cehia a achiziționat 150.000 de teste rapide pentru depistarea noului coronavirus, a anunțat Adam Vojtech, ministrul ceh al sănătății.

Testele respective for fi folosite pentru locuitorii din 21 de localități din regiunea Olomouc, aflată în estul țării, acolo unde au fost înregistrate cele mai multe cazuri de infecții cu coronavirus.

AFP informează că testele rapide permit detectarea virusului COVID-19 în doar 2-15 de minute, comparativ cu aproximativ șase ore mai rapide față de testele normale.

Republica Cehă a anunțat, miercuri, că 464 de cazuri cu coronavirus au fost confirmate la nivelul țării, motiv pentru care frontierele țării au fost închise atât pentru străini, cât și pentru cetățenii cehi care doreau să plece din țară.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×