Reuniune emoționantă între un copil și mama sa, după ce au fost despărțiti 29 de zile din cauza COVID-19. VIDEO

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 17:59
Reuniune emoționantă între un copil și mama sa, după ce au fost despărțiti 29 de zile din cauza COVID-19. VIDEO
Copil reunit cu mama sa în China

Un video emoționant care a surprins reuniunea emoționantă dintre un copil și mama sa în nordul Chinei a devenit viral.

Copil din China se reunește cu mama sa

Imaginile au fost surprinse în 14 martie, în orașul Shijiazhuang din provincia Hebei. Copilul este reunit cu mama sa după 29 de zile, perioadă în care femeia a lucrat la un spital în plină pandemie de COVID-19.

Conform unilad.co.uk, femeia a lucrat 15 zile în spital, după care a fost nevoită să se plaseze în carantină pentru 14 zile, înainte de a putea pleca acasă la familie.

China a suferit enorm în luna decembrie, momentul în care coronavirus a început să infecteze populația. Asiaticii au reușit să stabilizeze epidemia la plafonul de 80.000, astfel că acum sunt pregătiți să ofere ajutor Europei aflate sub asediul COVID-19.

Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății, Doctorul Gauden Galea, crede că întreaga lume ar trebui să urmeze modul prin care China a reușit să stopeze epidemia.

„Vorbim despre o epidemie oprită în momentul în care creștea dramatic. E clar din statisticile pe car ele deținem și putem învăța următoarea lecție: cursul natural al epidemiei nu ajungă până în punctul în care suprasolicită sistemul medical. Această lecție a carantinei este o lecție pe care fiecare țară trebuie să o învețe în modul ei”, a declarat Galea.

IMAGINILE EMOȚIONANTE CU REUNIUNEA DINTRE COPIL ȘI MAMA SA, AICI

China își revine și ajută lumea

China pare să fi depășit cel puțin primul val al coronavirus. Asiaticii au luat măsuri extrem de dure de carantină și izolare a celor îmbolnăviți, au testat sute de mii de oameni și acum au ajuns în faza în care pot să ajute pe alții. Încet, dar sigur, China devine sanitarul Europei și va începe producția de echipamente de protecție destinate spitalelor din zonele afectate ale Italiei.

Deși au atins cifra de 80.000 de oameni infectați, chinezii raportează zilnic un număr destul de mic de noi cazuri, aproximativ 20. În condițiile în care în Italia numărul crește cu 3000 pe zi, specialiștii consideră că în China criza este pe punctul de a se încheia și toate țările ar trebui să învețe de la chinezi cum se poate stopa coronavirus.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×