Cea mai simplă și gustoasă rețetă de dulceață de cireșe. Se prepară rapid!

Bogdan Solomon    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
01/07/2019, 13:07
Cea mai simplă și gustoasă rețetă de dulceață de cireșe. Se prepară rapid!
Dulceața de cireșe, desertul ideal pentru zilele de vară. Sursa foto: Ciao.ro

Vara și-a intrat pe deplin în drepturi, astfel că piețele din întreaga țară ne îmbie cu aromele fructelor de sezon, printre care se numără și cireșele. Dacă vrei să-i impresionezi pe cei dragi cu un desert savuros și pe deasupra foarte sănătos, FANATIK îți sare în ajutor.

Cea mai bună rețetă pentru dulceața de cireșe

Dulceața de cireșe este ideală pentru zilele toride de vară mai ales că se prepară extrem de ușor, chiar în propria bucătărie. Mai mult decât atât, nu necesită o perioadă îndelungată de timp, iar cei mici cu siguranță se vor îndrăgosti de aroma sa specială.

Ingrediente

  • O farfurie adâncă plină cu vârf de cireşe fără sâmburi
  • 1 kg zahăr
  • 1 baton de vanilie
  • zeama de la ½ lămâie.
Cum să prepari cea mai bună dulceață de cireșe. Sursa foto: Gustos.ro
Cum să prepari cea mai bună dulceață de cireșe. Sursa foto: Gustos.ro

Cum să prepari cea mai bună dulceață de cireșe

Pentru început, se aleg cireșele şi se curăţă de sâmburi, având mare grijă pentru ca fructul să nu se sfărâme. Apoi, într-un vas de bucătărie se așază un rând de cireşe, alături unul de zahăr tos sau pudră. Se pune vasul la foc mic, pentru ca zahărul să se topească în zeama lăsată de fructe. Vasul trebuie mișcat, din când în când, pentru a evita ca fructele să se lipească de fund.

Se dă apoi la foc iute, amestecând uşor cu dosul lingurii, după care se înlătură spuma. De îndată ce  începe să se lege, se dă la o parte pentru 10 minute, adăugând apoi vanilia şi zeama de lămâie. Se pune din nou la fiert, până când zeama este bine legată. Apoi, se ia dulceaţa de pe foc şi se răstoarnă într-un castron care se acoperă cu un şervet ud. Se poate turna în borcane numai după ce s-a răcit, altfel boabele se ridică la suprafaţă, iar zeama rămâne limpede la fund. De îndată ce s-a răcit, este numai bună de servit, în compania celor dragi.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×