Pensiile oferite de PSD pentru beneficiarii ei din România sunt cele mai mari din UE. La începutul lunii august 2018, cea mai mare pensie din Europa va fi deținută de un român. Informațiile furnizate de Casa Națională de Pensii Publice(CNPP) anunță că șeful Penitenciarului Colibași se va bucura de o pensie specială brută de 56.816 de lei, adică 12.250 euro.
Modificările în privința pensiilor celor de vârsta a doua din România continuă să apară. Însă cea mai mare pensie este trecută sub numele șefului Penitenciarului Colibași.
Citește și: Raed Arafat, audiat în dosarul „intervenția jandarmilor”
Citește și: Iulia Vântur, secretul de frumusețe din spatele imaginii impecabile
Cele mai mari pensii pentru români
Cei de vârsta a doua din România vor avea parte de o pensie mai mare. Pensia record pentru România va fi benefică pentru un pensionar care va beneficia de 34.700 de lei, aproximativ 8.600 de euro. Pensia pare să fi explodat de până la 10 ori față de ce era înainte. Pensia brută a argeșeanului care a condus Penitenciarul Colibași este de 3.609 din totalul de 56.816, de aici provin din contribuția obligatorie pentru pensie pe care a achitat-o fostul magistrat de-a lungul întregii cariere, provenit din Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat(BASS).
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Plouă cu bonusuri la Betano: 50 lei pariu gratuit, 100+400 rotiri gratuite și bonus de bun venit 100% până la 500 lei
Ceea ce este rămas este de 53.207 de lei. Aceștia vor fi suportați de Bugetul de Stat(BS), adică vor fi suportați de contribuabili. Pensionarii româniei dețin pensii mari, dar niciuna nu o întrece pe cea a argeșeanului Daniel-Emanuel Conea, care are cea mai mare pensie din UE, potrivit Realitate Financiară. Indiferent dacă persoana aceasta nu a deținut demnități în statul respectiv sau în instituții eminamente bugetare de referință, precum Curtea Constituțională. În Europa, cei care dețin pensii mai mari decât pensionarii din România sunt foștii demnitari, precum președinții statelor.
Declarații despre legea pensiilor
„Noua Lege se bazează pe mai multe principii fundamentale precum contribuitate egalitate, solidaritate socială, imprescriptibilitate. Studiile universitare se vor lua în clacul la stabilirea pensiei. Dacă în perioada de studii studenții au lucat, se vor lua în calcul contribuțiile din salariu pentru că generează un punctaj mai mare. Ministrul Muncii a mai declarat că vor exista în contuinuare patru categorii de pensii, dar că acesteor li se va aplica o serie de modificării.
În ceea ce privește Pensia de urmaș se va aplica ajutor pentru soțul supraviețuitor. Acesta va primi 25% din penisia soțului decedat și se va putea cumula cu a lui. Pensia minimă se calculează la salariul minim brut pe anul respectiv. Persoanele cu 15 ani de vechime de 15 primesc 45% din salariul brut pe țară. În situația în care venitul nu poate fi dovedit, se acordă un procent de 10% din oficiu. În ceea ce privește formula de calcul aceasta va fi umărul total de clacul înmulțit.cu punctul de referință”, a declarat Lia Olguța Vasilescu
- O altă modificare în noul Proiect al Legii Pensiilor face trimitere la scăderea vârstei de pensionare pentru mamele care îndeplinesc următoarele condiții:
Femeile care nu au realizat stagiul minim de cotizare de 15 ani și au născut și crescut 3 copii, până când aceștia au împlinit 16 ani, beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu 6 ani. Proiectul noii Legi a pensiilor mai prevede pentru indemnizația socială minimă, în loc de pensie, iar această alegere trebie făcută cu trei luni înainte ca Legea să intre în Vigoare.
Comunicat APAPR
„Aceste măsuri vin la pachet cu reducerea procentului de plată către Pilonul II de pensii, de la 5,1 la 3,7%, dar, atenţie, fără a fi afectată valoarea nominală din prezent. Mai precis, suma care este achitată azi către administratorii Pilonului II va fi cel puţin aceeaşi la anul, dar scăderea procentului este necesară ca urmare a creşterii salariului brut cu 20%”, susținea ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu în urmă cu ceva timp.
O contrazic, însă, reprezentanții Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR). „Reducerea în premieră a contribuției de la procentul actual de 5,1% la 3,75% (în locul majorării la 6%, conform legii) transmite însă un semnal negativ, afectând viabilitatea pe termen lung a sistemului de pensii private. Astfel, decizia se traduce în pensii private mai mici cu cel puțin 20% pentru viitorii pensionari”