Ce trebuie să faci înainte de a merge la cumpărături pentru a te proteja de coronavirus

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
22/03/2020, 12:39
Ce trebuie să faci înainte de a merge la cumpărături pentru a te proteja de coronavirus GALERIE FOTO
Există un set de reguli înainte de cumpărături. Sursa foto - hepta.ro

Există un set de reguli pe care trebuie să le faci înainte de a merge la cumpărături pentru a te proteja de pandemia de coronavirus care a pus stăpânire pe întreaga lume.

Ce trebuie să faci înainte de a merge la cumpărături pentru a te proteja de coronavirus

În primul rând, trebuie să respectați fără doar și pate recomandările autorităților! Și anume, aveți nevoie să vă spălați des mâinile.

Dezinfectați suprafețele din preajmă! Dacă strănutați sau tușiți, acoperiți-vă nasul și gura. Nu vă atingeți fața cu mâinile murdare

Reguli de igienă pentru prevenția coronavirusului

Evitați persoanele bolnave ! Masca de protecție: doar dacă sunteți bolnav sau în apropierea celor bolnavi. Trebuie să mai știți că animalele de companie nu sunt un pericol

Un alt detaliu important este acela că trebuie să luați medicamente doar la recomandarea medicului. Pregătiți o listă a lucrurilor de cumpărat, pentru a evita petrecerea unui timp îndelungat în supermarket.

Evitați orele de vârf (dimineață/seară) și mijloacele de transport în comun aglomerate. Asigurați-vă că aveți la dumneavoastră: pachet de șervețele de unică folosință, gel dezinfectant (alternativ, mănuși).

Pregătiți, lângă ușa de la intrare, dezinfectant și șervețele de unică folosință pentru când veți reveni de la cumpărături.

Între timp, a fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României. Bărbatul, în vârstă de 67 de ani, avea cancer în stadiu terminal

”Este vorba de  pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiaşi şi transferat în aceeaşi dată la SCBI Craiova”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×