Planeta maimuțelor pe străzile din Thailanda. Sute de animale se bat pentru mâncare pe străzile pustii. VIDEO

în Stiri de ultima ora
16/03/2020, 23:23
Planeta maimuțelor pe străzile din Thailanda. Sute de animale se bat pentru mâncare pe străzile pustii. VIDEO
Maimuțele se bat pentru un iaurt în Thailanda

Scenă desprinsă din filmul „Planeta maimuțelor” pe o stradă din Thailanda, părăsită de oameni de teama pandemiei de coronavirus.

Maimuțele se bat pentru mâncare în vremuri pandemice

Imaginile cu o „armată” de maimuțe care se bat pentru hrană pe străzile din Thailanda au devenit virale în mediul on-line. Conform Guardian News, maimuțele s-au războit pentru un pahar cu iaurt, lucru extrem de neoibșnuit pentru primate în această perioadă a anului.

Imaginile desprinse dintr-un film apocaliptic au fost surprinse în orașul Lopburi, în nord-estul capitalei Bangkok, o locație unde există mai multe temple în care își fac veacul mii de maimuțe.

Conform specialiștilor, teama de coronavirus a scăzut dramatic numărul de turiști care au vizitat Asia, implicit, Thailanda, în această perioadă, lucru care îi înfometează peste măsură pe macacii din zonă.

În aceste condiții, populația de maimuțe obișnuite să primească mâncare din partea turiștilor a ajuns să se poarte războaie pe străzi pentru un biscuit sau un iaurt.

În orașul Lopburi, asemeni altor orașe din Thailanda, maimuțele sunt la fel de comune precum pisicile. Cetățenii le apreciază și le lasă libere pe străzi pentru că ar aduce noroc, conform tradiției din zonă.

Cu toate acestea, ferocitatea luptei dintre macaci i-a surprins până și pe localnici. Din imagini se poate vedea cum sute de primate se atacă cu o ferocitate ieșită din comun, asemeni unei haite de câini sălbatici.

„Vara de obicei avem mulți turiști, însă acum străzile sunt liniștite din cauza pandemiei. Nu mai țin minte când s-au mai bătut în așa hal”, a explicat Sasaluk Rattanachai, cel care a publicat video-ul.

Numărul de turiști în Thailanda a scăzut în acest an cu 10 milioane din cauza coronavirus, afectând serios fauna din zonă.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×