Ce trebuie să faci cu Agheasma Mare de Bobotează! Dacă o păstrezi bine, îţi poţi sfinţi casa tot anul cu ea

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
06/01/2020, 09:41
Ce trebuie să faci cu Agheasma Mare de Bobotează! Dacă o păstrezi bine, îţi poţi sfinţi casa tot anul cu ea
Ce trebuie să faci cu Agheasma Mare de Bobotează. Sursa foto: avantaje.ro

Creștinii merg la biserică în ziua de Bobotează pentru a lua acasă Agheasma Mare! Aceasta are puteri tămăduitoare și trebuie păstrată în casă, la loc de cinste, dar trebuie să știi ce trebuie să faci cu ea. Aceasta trebuie băută timp de 8 zile, pe stomacul gol, dar poate fi luată și la nevoie, pe tot parcursul anului.

Ce trebuie să faci cu Agheasma Mare de Bobotează

Potrivit tradiției, Agheasma Mare se va ține întotdeauna lângă icoane, pentru că este considerată un har divin, cu proprietăți miraculoase, de mare ajutor pentru cei aflați în suferință, fiind recomandată atât pentru liniștea sufletului cât și pentru binecuvântare..

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Agheasma Mare se păstrează cu o ramură de busuioc sfințit, vegheată de o icoană a Maicii Domnului sau a sfântului Ioan Botezătorul.

Bacteriile nu au loc în apa sfințită

Când apa sfințită e adusă acasă, cu ea e bine să fie binecuvântată familia și animalele din gospodărie. De asemenea, se va stropi casa și icoanele pentru ca puterea sa divină să crotească casa respectivă și pe toți cei din ea.

Când vă binecuvântați copiii, când este ziua lor de naștere sau când sunt bolnavi, este bine să le ungeți fruntea cu agheasmă și să vă rugați pentru ei. Din Agheasma Mare se va bea câte o gură dimineața, înainte să mâncați și vă veți curăța trupul și sufletul.

S-au făcut și nenumprate studii asupra apei sfințite în biserică! Specialiştii de la Institutul de Medicină Industrială şi Navală din Rusia au analizat apa înainte şi după sfinţire şi au remarcat că rostirea rugăciunii Tatăl Nostru şi semnul crucii fac ca bacteriile dăunătoare să aibă o concentraţie de o sută de ori mai mică, susţine ziarul Pravda.

Tocmai de aceea recomandările Bisericii Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare şi băutură nu au doar o valoare spirituală, ci şi una preventivă. De asemenea, măsurătorile cu spectografe au arătat că agheasma are o densitate optică mai mare decât apa de la robinet, de parcă ar fi înţeles sensul rugăciunilor şi l-ar fi păstrat. Aceasta este cauza puterii ei unice de a tămădui, susţin oamenii de ştiinţă ruşi.

Renumitul savant japonez Emoto Masaru a arătat că apa reacţionează la rugăciuni, formând cristale frumoase, în timp ce la injurii cristalele sunt întunecate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×