Ce tratament primesc bolnavii de coronavirus din România. Rezultatele sunt spectaculoase până acum

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
10/03/2020, 13:16
Ce tratament primesc bolnavii de coronavirus din România. Rezultatele sunt spectaculoase până acum

Doi dintre bolnavii infectați cu coronavirus, internați la Timișoara, s-au vindecat în numai câteva zile cu o combinație de medicamente care a fost prescrisă de către directorul Institutului Matei Balș, medicul Adrian Streinu-Cercel, transmite Antena3.

Tratamentul lui Streinu-Cercel

Potrivit șefului secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, tratamentul urmat a inclus medicamente folosite împotriva gripei și a infecției cu HIV, schema de tratament fiind stabilită de Adrian Streinu-Cercel, iar rezultatele au fost rapide.

Patru dintre persoanele infectate s-au vindecat (…) Aceşti pacienţi au beneficiat de un tratament antiviral specific care se pare a fost eficient deoarece la 2-3 zile de la administrarea acestui tratament, ei deveneau negativi”, a spus Virgil Musta, şeful Secţie Boli Infecţioase din Timişoara.

În paralel cu încercările de tratare a COVID-19, în străinătate continuă cercetările pentru crearea unui vaccin împotriva coronavirusului.

Bani la schimb cu virusul

O echipă de cercetători din Marea Britanie vine cu vești îmbucurătoare în contextul epidemiei de coronavirus, agentul patogen care a îngrozit întreaga lume, provocând peste 114.000 de cazuri, dintre care și 4.000 de decese. Oamenii de știință au făcut un pas important în cursa contra cronometru pentru conceperea mult-așteptatului vaccin care să pună capăt epidemiei.

Un laborator din Londra îi plătește cu 3.500 de lire sterline pe cei care se oferă voluntari să testeze vaccinul împotriva coronavirusului. Concret, potrivit publicației The Sunday Times, un laborator din Londra se pregătește deja pentru demararea fazei de testare a vaccinului care speră să stopeze răspândirea virusului și, pentru a-i convinge pe britanici să se alăture acestui demers, îi ademenește cu sume impresionante de bani.

3.500 de lire sterline va primi fiecare voluntar „pentru a petrece două săptămâni relaxându-se în fața televizorului, jucând jocuri video sau citind o carte. Însă toate aceste lucruri au și un preţ. Voluntarii vor fi infectați cu noul coronavirus și vor fi izolați, timp de 14 zile, fără niciun contact fizic cu lumea exterioară, într-un laborator din estul Londrei”.

Pentru experimentul global ce își propune să aducă omenirea cu un pas mai aproape de sfârșitul epidemiei, oamenii de știință au nevoie de cel puțin 24 de persoane. Acestea vor fi plătite simultan pentru a-și da acordul să fie infectate cu COVID-19.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×