Se caută voluntari pentru vaccinul impotriva coronavirusului. Cu cât sunt plătiţi

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
09/03/2020, 21:15
Se caută voluntari pentru vaccinul impotriva coronavirusului. Cu cât sunt plătiţi
Cercetătorii britanici caută voluntari pentru un vaccin împotriva coronavirusului. Sursa foto: The Sunday Times

O echipă de cercetători din Marea Britanie vine cu vești îmbucurătoare în contextul epidemiei de coronavirus, agentul patogen care a îngrozit întreaga lume, provocând peste 114.000 de cazuri, dintre care și 4.000 de decese. Oamenii de știință au făcut un pas important în cursa contra cronometru pentru conceperea mult-așteptatului vaccin care să pună capăt epidemiei.

Un laborator din Londra îi plătește cu 3.500 de lire sterline pe cei care se oferă voluntari să testeze vaccinul împotriva coronavirusului

Concret, potrivit publicației The Sunday Times, un laborator din Londra se pregătește deja pentru demararea fazei de testare a vaccinului care speră să stopeze răspândirea virusului și, pentru a-i convinge pe britanici să se alăture acestui demers, îi ademenește cu sume impresionante de bani.

3.500 de lire sterline va primi fiecare voluntar „pentru a petrece două săptămâni relaxându-se în fața televizorului, jucând jocuri video sau citind o carte. Însă toate aceste lucruri au și un preţ .

Voluntarii vor fi infectați cu noul coronavirus și vor fi izolați, timp de 14 zile, fără niciun contact fizic cu lumea exterioară, într-un laborator din estul Londrei”.

Pentru experimentul global ce își propune să aducă omenirea cu un pas mai aproape de sfârșitul epidemiei, oamenii de știință au nevoie de cel puțin 24 de persoane. Acestea vor fi plătite simultan pentru a-și da acordul să fie infectate cu COVID-19.

Oamenii de știință din Israel susțin că în câteva săptămâni vom avea un vaccin împotriva coronavirusului

Între timp, o echipă de cercetători din Israel ne dă speranțe că în curând vom putea spune adio agentului patogen care a îmbolnăvit sute de mii de persoane din întreaga lume.

Potrivit acestora, în doar  câteva săptămâni vom avea un vaccin, care, odată conceput, va trece la rândul său prin procesul de verificare, așa că va trebui să mai așteptăm cel puțin 90 de zile până când va ajunge pe piață.

Dată fiind nevoia urgentă la nivel global de un vaccin pentru coronavirus facem tot ce putem să accelerăm dezvoltarea sa.

Vaccinul va fi administat pe cale orală, fiind astfel accesibil publicului larg”, a declarat directorul Institutului de Cercetare Galileo, David Zigdon.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×