Ce studii are ministrul de Interne Marcel Vela, omul care gestionează criza coronavirusului

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 12:17
Ce studii are ministrul de Interne Marcel Vela, omul care gestionează criza coronavirusului
Care sunt studiile ministrului de Interne Marcel Vela. Sursa foto: Hepta.ro

Ion Marcel Vela a intrat în politică în anul 1990 și de atunci a fost fidel unui singur partid, PNL. Ministrul de Interne în Guvernul Orban are trei mandate la activ ca primar al Caransebeșului, în perioada 2004 – 2016, dar puțini știu care sunt studiile pe care le are politicianul. 

Care sunt studiile ministrului de Interne Marcel Vela

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Guvernului Marcel Vela este specialist mai degrabă în administrația locală, decât în gestionarea unui minister întreg. Politicianul a fost numit ministru de Interne în noiembrie 2019 în Guvernul condus de premierul Ludovic Orban fiind omul care se ocupă cu gestionarea pandemiei de coronavirus în țara noastră la momentul actual.

Vela a urmat cursurile Institutului Politehnic Traian Vuia din Timișoara, în cadrul Facultății Institutului de Subingineri Reșița, profil mecanic, specializarea tehnologia sudării (1984 – 1989). Câțiva ani mai târziu, în 2003 s-a înscris la Universitatea Europeană Drăgan, Lugoj unde a studiat timp de 4 ani la Facultatea de drept, profil științe juridice.

Marcel Vela, infanter în armată română

Marcel Vela a absolvit Licerul Traian Doda din Caransebeş şi Şcoala de Ofiţeri în Rezervă – Lipova și a căpătat în cadrul armatei gradul de maior infanterie. Politicianul este unul dintre membrii fondatori ai filiarei PNL Caraș Severin care a luat ființă în ianuarie 1990.

Marcel Vela a fost preşedinte al Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă a Senatului, între februarie şi septembrie 2018, potrivit CV-ului.  În plus, senatorul liberal este membru în Comisia pentru ape, păduri, pescuit şi fond cinegetic, precum şi în Comisia pentru învăţământ.

Marcel Vela are trecute în CV și toate distincțiile primite de-a lungul anilor:

  • Cetăţean de Onoare al Oraşului Oţelu-Roşu, 2000
  • Ordinul „Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989” – Preşedintele României Ion Iliescu, 2004
  • Membru de Onoare al Consiliului Eparhial al Episcopiei Caransebeşului, 2007
  • Ordinul Stephanus Magnus al BOR – Patriarhul Daniel, 2010
  • Ordinul Naţional „Serviciul Credincios în grad de Ofițer”, Preşedintele României Emil Constantinescu,
  • 2010 Binecuvântare Apostolică, Papa Francisc, Vatican, 2013
  • Titlu „Luptător cu rol determinant in Revoluţia din Decembrie 1989” – Preşedintele României Klaus Iohannis, 2015

Ce spune ministrul de Interne despre pandemia de coronavirus

„Nu suntem în situaţia în care să închidem oraşe, nu suntem în situaţia să raţionalizăm alimente. Transmit tuturor românilor să nu cadă pradă informaţiilor false, să fie puternici şi lucizi”, a spus Marcel Vela despre criza cu care se confruntă țara noastră din cauza coronavirusului, relatează digi24.ro.

În cadrul aceleiași conferințe liberalul a anunțat și suspendarea activității de servire și consum în restaurante, hoteluri, cafenele și localuri publice. Activitatea lor poate continua însă pentru livrare la domiciliu sau alte activități, care nu presupun clienți într-o incintă.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×