Ce spune un bărbat vindecat de coronavirus: ”Ne paște un pericol mare”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 08:34
Ce spune un bărbat vindecat de coronavirus: ”Ne paște un pericol mare”
Bărbat vindecat de COVID-19 către români: „Fiți responsabili!” Sursa foto: Facebook.com

Bogdan Aron este una dintre cele 260 de persoane infectate cu coronavirus. Bărbatul s-a vindecat după ce a stat internat nouă zile la Spitalul „Victor Babeș” din București, dar când s-a externat a rămas surprins că oamenii sunt în continuare pe străzi și nu conștientizează pericolul care urmează.

Bărbat vindecat de COVID-19 către români: „Fiți responsabili!”

Bogdan Aron este un bărbat din București care a aflat prin intermediul presei că este purtător al coronavirusului. Acesta a așteptat mai bine de 12 ore izoleta care-l urma să-l transporte la „Victor Babeș” din București. După 9 zile bărbatul a fost declarat vindecat și a fost lăsat să plece acasă, dar mare i-a fost mirarea când a văzut oameni pe stradă.

„Vestea bună a zilei este că am primit rezultatul celui de-al doilea test și este NEGATIV. Prin urmare, am fost declarat VINDECAT și am plecat din spital”, a început Bogdan Aron mesajul de pe Facebook.

Omul care a pornit între timp și o campanie de susținere a cadrelor medicale care luptă cu coronavirusul este de părere că românii nu au înțeles care este pericolul și continuă să iasă pe străzi. Tot el a mai precizat într-un mesaj pe pagina sa de socializare că oamenii vor avea „o surpriză extraordinară când se vor anunța 10.000 de infectați sau primii români morți”. 

Bogdan Aron susține că românii sunt inconștienți în privința coronavirusului

„Deși nu am primit nicio interdicție, am decis ca pentru siguranță evit pentru câteva zile contactul direct cu alți oameni. Mi-e dor de Mădălina și de #AAA, dar gândesc e mai bine stau separat și de ei câteva zile. Singura recomandare suna așa: «evită contactul cu persoane suspecte sau confirmate cu COVID-19».

Ceea ce cred va fi din ce în ce mai greu, dat fiind pare viață din oraș își urmează firescul. Asta e vestea proastă a zilei: toată lumea e pe stradă! După ce am stat izolat 9 zile aveam o cu totul altă impresie. Credeam românii au înțeles ne paște un pericol mare.

Însă nu e deloc așa. Probabil va fi o surpriză extraordinară pentru toată lumea când se vor anunța 10.000 de infectați sau primii români morți din cauza coronavirusului. Poate atunci oamenii vor conștientiza pericolul. Deși pare pentru italieni a fost cam târziu, iar acum regretă amarnic”, a completat bărbatul mesajul din mediul online.

Bogdan Aron este de părere că autoritățile trebuie să fie mai dure cu persoanele care intră pe teritoriul țării noastre și a dat câteva exemple referindu-se în special la cei care mint în legătură cu țara de unde vin.

„Nu mai vorbesc despre cazurile deja celebre (oameni care mint în privința vizitei în alte țări, cetățeanul din Madrid care a venit cu avionul etc.) pe care personal nu știu cum le cataloghez și în privința cărora consider statul ar trebui fie mai aspru”, a ținut să sublinieze Bogdan Aron.

Ce-i sfătuiește Bogdan Aron pe români legat de COVID-19

Omul le cere oamenilor să stea în casă și să fie responsabili atât pentru viața loc, cât și pentru a celor din jur. Fiți responsabili! Credeți, nu vreți purtați povara infectării altor oameni!”, este unul dintre îndemnurile lui Bogdan Aron în lupta cu acest virus.

„În cazul meu e toată lumea ok deocamdată, dar mai durează câteva zile până când vor ieși toți din carantină. Și iarăși nu vreți auziți: «sunteți pozitiv la coronavirus». Pentru atunci lumea voastră se va întoarce cu susul în jos și veți gândi: «Oare cât de nasol va fi în cazul meu?!». Stați în casa. Aveți grijă de voi și de ai voștri!, a încheiat bărbatul vindecat de la „Victor Babeș”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×