Ce se întâmplă în Băneasa, după ce terenul pierdut de Puiu Popoviciu intră în proprietatea statului

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
29/12/2018, 20:16
Ce se întâmplă în Băneasa, după ce terenul pierdut de Puiu Popoviciu intră în proprietatea statului GALERIE FOTO
Ce se întâmplă în Băneasa cu terenul lui Puiu Popoviciu

Statul român ar putea intra în proprietatea zonei comerciale Băneasa, în cazul în care va câştiga procesul cu omul de afaceri Puiu Popoviciu. Prima decizie a instanţei a adus panică totală în rândul oamenilor care locuiesc în ansamblul rezidenţial care a fost ridicat în zonă, după ce judecătorii au decis că terenul va trebui adus la forma iniţială, adică fără casele lor ce au fost construite între timp!

„Eu sunt informat că, în ultimii 10 ani, statul român a luat impozite şi taxe de aproape un miliard de euro de pe acel ansamblu. Dacă citim strict juridic, readucerea la starea iniţială, înseamnă că trebuie să arăm şi să punem pomii ăia care au fost. Caişii. Asta-i readucerea… Varianta care mi se pare mie cea mai corectă, este ca statul să exploateze în continuare obiectivele realizate”, spune Vasile Gherasim, fostul primar al Sectorului 1, citat de Digi 24.

Ce se întâmplă în Băneasa cu terenul lui Puiu Popoviciu

Recent, instanţa a decis că ferma Universităţii de Agronomie a fost ilegal distrusă şi că cele 224 de hectare pe care sunt acum construite sediul ambasadei SUA, mall-ul Băneasa, un ansamblu rezidenţial şi mai multe spaţii comerciale vor trebui să revină în proprietatea statului român, la starea lor iniţială, adică până să fie efectuate toate aceste construcţii. Nu se ştie încă ce va ajunge să se întâmple cu proprietăţile oamenilor, însă cert este că aceştia au intrat în panică.

Puiu Popoviciu
Puiu Popoviciu

Această ultimă parte din decizie a adus panică în rândul oamenilor care şi-au construit locuinţe în zona respectivă. „Păi ce facem? Îl dărâmăm şi facem tarabe? Trebuie să primeze raţiunea şi bunul simţ. Aşa cum era gândit iniţial, în urmă cu 10 – 12 ani, trebuia să fie ceva foarte bun pentru Bucureşti”, a spus unul dintre locatari, completat de un altul: „Nu ştiu dacă-s multe lucruri logice în ţara asta! Chiar n-o înţeleg!”.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×