Ce se întâmplă cu românii care merg în Marea Britanie după Brexit! Ludovic Orban a avut discuții la Bruxelles

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
08/01/2020, 09:07
Ce se întâmplă cu românii care merg în Marea Britanie după Brexit! Ludovic Orban a avut discuții la Bruxelles
Ce se întâmplă cu românii care merg în Marea Britanie după Brexit

Premierul României, Ludovic Orban, a avut marți o întrevedere cu negociatorul șef din partea UE pentru Brexit în care s-a interesat despre soarta românilor care merg în Marea Britanie după Brexit.

Ce se întâmplă cu românii care merg în Marea Britanie după Brexit

Ludovic Orban, a afirmat, marți, la Bruxelles, că românii care locuiesc în prezent în Marea Britanie au drepturile asigurate prin acord, însă pentru europenii care urmează să ajungă în Marea Britanie după Brexit nu există încă reglementări, anunță MEDIAFAX.

„Pentru românii care sunt astăzi acolo practic drepturile lor sunt garantate, sunt prevederi în acord care le garantează drepturile.

”Nu există o reglementare”

Pentru cetățenii europeni care urmează să se ducă în Marea Britanie după realizarea Brexitului încă nu există o reglementare, ea va face obiectul discuțiilor ulterioare părăsirii UE de către Marea Britanie”, a spus Ludovic Orban, la Bruxelles.

Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană pe data de 31 ianuarie 2020. ”Ieşim pe 31 ianuarie. La acel moment, Brexitul va fi încheiat. Va fi gata. Povestea tristă din ultimii trei ani se va încheia şi vom putea merge mai departe”, este declarație premierului britanic Boris Johnson.

Ieșirea efectivă din UE a Marii Britanii se va realiza însă tot anul acesta, pe data de 3 decembrie 2020. Există însă o perioadă de tranziție, timp în care Marea Britanie va continua să contribuie la bugetul Uniunii Europene și va respecta regulile UE, iar relația comercială dintre cele două părți va rămâne neschimbată.

Scopul acestei perioade este să permită organizarea unei noi serii de negocieri între britanici şi UE. Acestea vor determina cum va arăta viitoarea relaţie dintre cele două părţi și va fi încheiată până pe data de 3 decembrie 2020.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×