Ce se întâmplă cu programul Rabla în 2020. Ludovic Orban a făcut precizări

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
07/01/2020, 11:03
Ce se întâmplă cu programul Rabla în 2020. Ludovic Orban a făcut precizări
Programul Rabla continuă și în anul 2020. Sursa foto: economica.net

Premierul Ludovic Orban vine cu vești bune pentru românii care vor să scape de mașina veche și să-și achiziționeze un autoturism nou prin Programul Rabla 2020.

Programul Rabla continuă și în anul 2020

Șeful Executivului spune că Programul Rabla va continua și în acest an şi că va avea loc ”cel mai probabil în luna martie” pentru a încuraja producătorii autohtoni de automobile.

Primul ministru Ludovic Orban a declarat că Programul Rabla şi Programul Rabla Plus vor fi finanţate și în anul 2020, relateză News.ro.

Proramul Rabla ar putea avea startul în luna martie

„Vor fi finanţate. Aici este clar că trebuie să dăm acest impuls în special pentru producătorii din România. Industria auto din România are procent foarte important din PIB, de asemenea, asigură o foarte mare parte din exporturile României, ori aici este nevoie de acest stimulent pentru a creşte practic producţia internă”, a declarat Orban la un post de televiziune.

Întrebat când va fi funcţional acest program, Orban a răspuns: ”Cel mai probabil în luna martie”. De asemenea, în cadrul Programului Rabla vor fi alocate finanţări şi pentru automobilele electrice.

„Vom continua programul Rabla Plus care a fost început şi în 2019. Nu s-au achiziţionat foarte multe maşini electrice, dar o parte din Programul Rabla va fi alocat şi pentru maşinile electrice”, a mai spus Orban, potrivit news.ro.

Prin Programul Rabla Clasic, aflat anul trecut deja la a 15-a ediție, au fost casate peste 550.000 de autovehicule vechi, poluante și au fost achiziționate peste 300.000 de mașini noi, care poluează mai puțin.

”Anul trecut, printr-un efort guvernamental substanțial, Programul a beneficiat de un număr-record de prime de casare – 50.000 de unități, În premieră, pe lângă cele 27.000 de vouchere pe care Ministerul le-a alocat beneficiarilor Programului RABLA, prin Fondul pentru mediu, Guvernul a suplimentat suma, până la 50.000 de vouchere”, declara anul trecut ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

În 2019, suma alocată a fost de peste 320 milioane lei, pentru circa 35.000 de prime de casare, cuantumul primei de casare fiind de 6.500 lei și s-a acordat pentru autovehiculul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 130 g CO2/km.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×