Când începe Programul Rabla. Ministrul Mediului a făcut anunțul

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
18/03/2019, 14:45
Când începe Programul Rabla. Ministrul Mediului a făcut anunțul GALERIE FOTO
Când se anunță începutul pentru cei ce vor să beneficieze de programul Rabla?

Ministerul Mediului a anunțat, în cadrul zilei de luni, faptul că Programul Rabla 2019 va fi demarat pe data de 5 aprilie. În acest context, Guvernul și-a propus să aloce fonduri de 50.000 de vouchere, conform Agerpres. De asemenea, Cornel Brezuică, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, a anunțat zilele precedente faptul că mașinile fără ITP nu se mai acceptă. „Am considerat că ITP-ul este o condiţie obligatorie în ceea ce priveşte casarea unei maşini şi stoparea poluării, deoarece ITP-ul dă dreptul utilizatorului sau proprietarului de autovehicul de a funcţiona, de a circula pe drumurile publice. Atâta timp cât acesta nu are un ITP valabil, nu poate circula.

Programul Rabla ]ncepe pe 5 aprilie!

Grațiela Gavrilescu a anunțat luni data începerii programului Rabla. Ministrul Mediului le-a făcut anunțul reprezentanților industriei auto care au fost prezenți la Forului Industriei Auto 2019 din Craiov. „Ştiu că dumneavoastră, industria, la fel ca foarte mulţi români, aşteptaţi demararea Programului ‘Rabla 2019’.

Anul trecut am reuşit să îl pornim în februarie. Anul acesta nu a fost posibil, din cauza tergiversării total nejustificate a promulgării Bugetului de stat. Şi deşi nu Guvernul şi nu Parlamentul sunt responsabile pentru acest blocaj, ne cerem noi scuze românilor, dacă alţii nu au curajul să îşi asume! La fel ca şi anul trecut, noi suntem deja pregătiţi de lansare. Şi, la cum arată calendarul astăzi, ne angajăm sa demarăm Programul ‘Rabla’ până pe 5 aprilie.”

Program Rabla 2019
Program Rabla 2019

Ministrul Mediului, despre Programul Rabla

Grațiela Gavrilescu a mai anunțat că pregramul a demarat în 2016 cu doar 150 de unități vândute, iar mai apoi, la un an distanță, s-a reconfigurat, acordând cel mai mare eco-voucher din Europa pentru mașini, de 10.000 de euro. „Rezultatul: în 2018, prin programul Rabla Plus, s-au acordat peste 1.400 de eco-vouchere. În paralel, aşa cum ne-am asumat prin Programul de guvernare PSD-ALDE, am demarat programele pentru finanţarea reţelei naţionale de staţii de încărcare rapidă, atât în municipiile-reşedinţă de judeţ, cât şi pe marile artere rutiere.

Iar în ceea ce priveşte programul ‘Rabla Clasic’, cel mai longeviv program guvernamental, pe care îl cunoaşteţi foarte bine, vă pot spune că, printr-un efort guvernamental substanţial, anul trecut, acesta a beneficiat de un număr-record de prime de casare – 50.000 de unităţi! În premieră, pe lângă cele 27.000 de vouchere pe care ministerul le-a alocat beneficiarilor Programului ‘Rabla’, prin Fondul de Mediu, Guvernul a suplimentat suma, până la 50.000 de vouchere. Şi pentru anul acesta ne dorim o abordare similară”, a spus ministrul .

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×