Ce se întâmplă cu pensiile în 2020. Ludovic Orban a făcut anunțul

Ce se întâmplă cu pensiile în 2020. Ludovic Orban a făcut anunțul
Premierul Ludovic Orban a spus că nu vine nicio apocalipsă bugetară, dacă cresc pensiile

Premierul Ludovic Orban a încercat să-i liniștească pe români, după ce s-a vehiculat în spațiul public faptul că majorarea pensiilor de anul viitor va aduce o adevărată ”apocalipsă bugetară”! Premierul a spus de multe ori că pensiile vor crește din 2020, dar și că problema va fi atent analizată și se va îndrepta ce este de îndreptat în Legea pensiilor.

Premierul Ludovic Orban a spus că nu vine nicio apocalipsă bugetară, dacă cresc pensiile

„Am văzut că toată lumea spune că, dacă se aplică Legea pensiilor, o să fie apocalipsa bugetară. Eu vă spun că nu va fi nicio apocalipsă bugetară. Legea pensiilor este în vigoare. Ca să poţi să schimbi Legea pensiilor, ai nevoie de o majoritate parlamentară. Eu vă spun din capul locului, eu nu vreau să dau o ordonanţă de urgenţă în astfel de domenii extrem de vitale şi de sensibile.

Sigur că vom face o evaluare extrem de serioasă cu ce măsuri trebuie să luăm şi mai ales care este capacitatea reală de a putea susţine plata pensiilor”, a afirmat şeful guvernului.

”Îndreptăm ce e de îndreptat în sistemul de pensii”

„Avem un program de guvernare pe care l-am prezentat. În acel program de guvernare este foarte clar că pregătim o echipă mai largă de lucru, care să îndrepte ce e de îndreptat în sistemul de pensii, pregătim studii de impact, analize foarte serioase, dar în baza prognozelor pe termen lung a acestor studii de impact vom veni cu o modificare, dar nu în această perioadă. Este puţin probabil ca în an electoral un Parlament să modifice legea”, a apreciat Orban.

Premierul Ludovic Orban a declarat în mai multe rânduri că va respecta creşterea pensiilor cu 40% prognozată pentru anul 2020. Orban a spus că există o lege în vigoare, adoptată de Parlament şi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, pe care Guvernul intenţionează să o respecte.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×