Ce se întâmplă acum cu cele două persoane din România confirmate cu coronavirus. 42 de persoane în carantină, iar peste 9.400 sunt monitorizate la domiciliu

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
03/03/2020, 12:37
Ce se întâmplă acum cu cele două persoane din România confirmate cu coronavirus. 42 de persoane în carantină, iar peste 9.400 sunt monitorizate la domiciliu
Ce se întâmplă acum cu cele două persoane din România confirmate cu coronavirus. 42 de persoane în carantină, iar peste 9.400 sunt monitorizate la domiciliu. Sursa foto: Hepta

Autoritățile române anunță că cele două persoane din România, confirmate cu coronavirus, sunt internate la Cluj-Napoca și Timișoara, iar starea lor este stabilă.

Cele două două persoane din România confirmate cu coronavirus rămân internate

Grupul de Comunicare Strategică anunță că, marți dimineața, se aflau în carantină instituționalizată 42 de persoane, iar alte 9.431 sunt sub monitorizare la domiciliu. Pe de altă parte, cele două cazuri de coronavirus din România sunt în stare stabilă și se află internate în Cluj-Napoca și Timișoara, anunță News.ro.

„Le recomandăm cetăţenilor care sunt monitorizaţi la domiciliu să respecte regulile de izolare, să nu părăsească spaţiile stabilite şi să păstreze permanent legătura cu autorităţile sanitare din zona în care se află”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Autoritate statului anunță că oamenii legii au aplicat și o amendă în cazul unei persoane care nu a respectat condițiile de izolare și a părăsit domiciliul. Cazul a avut loc în județul Olt, iar polițiștii de la IPJ Olt au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Până acum, trei persoane au fost diagnosticate cu noul coronavirus, iar una a fost declarată vindecată, după ce testele au fost negative.

Număr special pentru informații despre covid-19

Celelalte două persoane infectate cu covid-19 rământ internate în unități medicale din Cluj-Napoca și Timișoara, starea lor fiind stabilă.

Oamenii din România sunt tot mai procupați de coronavirus, după cum arată și cele 1.081 de apeluri înregistrate în cursul zilei de luni la TELVERDE dedicat informării despre covid-19. Cele mai multe persoane au fost interesate de cum se manifestă infecția și cum poate fi prevenită. În același timp, 73 de persoane au sunat la 112 pentru același lucru.

Grupul de Comunicare Strategică transmite cetățenilor să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE 0800 800 358 și să ia în considerare doar informațiile venite din surse oficiale.

Românii din străinătate pot solicita informații despre noul coronavirus la numărul de telefon +4021.320.20.20.

„Reiterăm, totodată, faptul că în cursul zilei de ieri s-a luat decizia ca regiunea Emilia-Romagna, din Italia, dar şi Coreea de Sud şi Iran să fie introduse în lista zonelor pentru care se instituie măsura auto-izolării la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile, faţă de cetăţenii care ajung în România din aceste regiuni”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×