Ce s-a găsit în buncărul secret al lui Nicolae Ceaușescu. Camera se află în Palatul Primăverii și este antiatomică FOTO

Daniel Scripcaru   
în Imagini de ultima ora
08/12/2019, 10:47
Ce s-a găsit în buncărul secret al lui Nicolae Ceaușescu. Camera se află în Palatul Primăverii și este antiatomică FOTO GALERIE FOTO
Ce s-a găsit în buncărul secret al lui Nicolae Ceaușescu. Sursa foto: jurnaldehoinar.ro

Nicolae Ceaușescu avea un buncăr antiatomic sub Palatul Primăverii! Acolo ar fi trebuit să se adăpostească dictatorul și familia lui, în cazul unui atac cu rachete sau chiar unul atomic! Este aflat la 10 metri sub pământ și de-abia acum s-a putut filmat în interior.

Ce s-a găsit în buncărul secret al lui Nicolae Ceaușescu

Palatului Primăverii a fost reședința familiei Ceaușescu din 1965, până în decembrie 1989. Conform datelor puse la dispoziție de Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), încăperea se află la aproape 10 metri sub pământ, iar intrarea este mascată de o uşă capitonată, după care urmează o a doua uşă, metalică, masivă, închisă ermetic, potrivit realitatea.net.

În centrul buncărului se află o masă de lemn masiv şi opt jilţuri sculptate, unde Nicolae Ceaușescu probabil că ar fi stat cu ceilalți membri de vază din partidul Comunist, de unde ar fi dictat acțiunile Armatei Române, în caz de război.

Ce s-a găsit în buncărul secret al lui Nicolae Ceaușescu
Ce s-a găsit în buncărul secret al lui Nicolae Ceaușescu. Sursa foto: bzi.ro

Buncărul de sub Palatul Primăverii putea deveni centru de comandă, în caz de război

Acel buncăr devenea centrul operațional, în caz de război cu arme chimice sau chiar atomice. Acum însă, în cameră se mai află diverse cadouri primite de cuplul Ceauşescu.

Conform poveştilor unora dintre angajaţii familiei Ceauşescu, se pare că sub Palatul Primăverii ar exista şi al doilea buncăr, care avea legătură cu un alt tunel secret care avea ieşire spre zona lacului Floreasca.

După ce intri în Palatul Primăverii, pe partea dreaptă este o scară de coborâre către cramă. Sistemele de ventilaţie se află în partea de sus a pereţilor, iar temperatura este scăzută, comparativ cu restul camerelor.

Din această încăpere se pleacă spre buncăr, trecând printr-o altă cameră de tranziţie. Nimeni nu poate preciza dacă există plumb sau dacă sunt alţi factori de izolare.

Palatul se află pe bulevardul Primăverii din Bucureşti, la numărul 50, și are 80 de încăperi. Poate fi vizitat de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 17:00. Turul standard costă 30 de lei și durează aproximativ 40 de minute.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×