Ce s-a ales de Radu Coșarcă după ce a părăsit televiziunea. Cum arată acum fostul prezentator de la Observator

Silviu Ghering    Alexa Serdan   
în Stiri mondene
24/06/2019, 10:46
Ce s-a ales de Radu Coșarcă după ce a părăsit televiziunea. Cum arată acum fostul prezentator de la Observator GALERIE FOTO
Radu Coșarcă a părăsit pupitrul știrilor de la Observator în 2010 Sursa foto: libertatea.ro

Radu Coșarcă (54 de ani) era unul dintre cei mai cunoscuți știriști din România anilor ’90. Prezenta principalul jurnal de știri de la Antena 1, „Observatorul”, alături de Mona Nicolici. A părăsit pupitrul știrilor în 2010, când a acceptat funcția de director de relații externe la o firmă din domeniul energetic.

Fostul realizator TV Radu Coşarcă a renunțat la televiziune pentru o funcție de director la Cupru Min

Radu Coșarcă a renunțat la cariera de „vedetă TV” în urmă cu 9 ani. A lucrat în televiziune în perioada 1990-2010. Coșarcă a fost printre primii membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului, în perioada 1992 – 1994. În cartea sa de muncă se regăsesc mai multe posturi de televiziune, printre care Naţional TV, TVR şi Antena 1. Fostul realizator și prezentator de știri a predat un curs de specialitate la Universitatea București.

Radu Coșarcă a părăsit televiziunea în 2010 pentru funcția de preşedinte al Consiliului de Administraţie de la compania minieră de stat „Cupru Min” din Abrud. „Cupru Min” este o companie cu aproximativ 540 de angajați, care exploatează și valorifică minereul de cupru din zăcământul Roşia Poieni, „exploatare de suprafață de cupru din Munții Apuseni, situată la 90 km nord-vest de Alba Iulia și 7 km la sud de Râul Arieș”, conform wikipedia. La Roșia Poieni se află 60% din rezervele de cupru ale României.

Radu Coșarcă a lucrat și la „Enel”, unde a ocupat funcții importante:  director Relații Externe și apoi director de comunicare, în perioada 2010-2016. În plus, Coșarcă a fost și vicepreședinte al grupului „Media On”, precum și al firmei de consultanţă în comunicare „Sinergy”.

Radu Coșarcă a prezentat Observatorul alături de Mona Nicolici
Radu Coșarcă a părăsit pupitrul știrilor de la Observator în 2010. Sursa foto: libertatea.ro

Radu Coșarcă a avut audiențe colosale la pupitrul știrilor alături de Mona Nicolici

Pe vremea când cuplul Radu Coșarcă – Mona Nicolici se afla la pupitrul știrilor de la „Observator”, Antena 1 înregistra audiențe mari, care întreceau fără echivoc jurnalul de știri prezentat de „simbolul Pro TV” Andreea Esca. „Sondajele de audiență din ultima vreme arată că Știrile PRO TV înregistraseră o scădere a audienței. Nu neapărat din cauza uzurii vedetelor sau a politicii redacționale (chestiuni care nu sunt deloc de neglijat), cât, mai cu seaăa, din cauza agresivității concurenței. Observatorul de la Antena 1, plasat la ora 19:00, a reușit să submineze cotele de audiență ale principalului buletin de știri de la PRO TV. Cel puțin, în București, conform sondajelor de audiență ale companiei AGB Dată Research, în luna noiembrie, audiență echipei Nicolici-Coșarcă a fost superioară știrilor PRO TV”, nota „Capital” la vremea respectivă.

Din declarația de avere depusă în anul 2017, reiese că Radu Coșarcă deține, în mai mute conturi bancare, economii de circa 110.000 de euro și 4 apartamente în București. La rubrica „Venituri”, Coșarcă a completat suma de 544.937 de lei brut, sumă încasată de la compania „Cupru Min”, ceea ce înseamnă că a încasat de acolo un salariu lunar brut în valoare de 45.411 lei, adică 10.000 de euro.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×