Ce salariu are directorul lanțului de benzinării Shell! Banii încasați sunt de 143 ori mai mulți!

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
14/03/2019, 16:53
Ce salariu are directorul lanțului de benzinării Shell! Banii încasați sunt de 143 ori mai mulți!
Câți bani câștigă directorul companiei Shell

Lanțul de benzinării Shell se bucură în continuare de un succes răsunător la nivel internațional. Cel puțin așa reiese din salariul directorului companiei. Suma încasată de acesta este de-a dreptul fabuloasă. Practic, și-a dublat veniturile.

Directorul Shell are un salariu colosal

Salariul directorului companiei  de petrol Shell s-a dublat față de anul trecut. Așa se face că acum acesta încasează fabuloasa sumă de 20 de milioane de euro, ajungând să primească de 143 de ori mai mult decât salariul angajatului mediu al companiei.

Directorul danez Ben van Beurden a stârnit un adevărat val de nemulțumiri în interiorul companiei. Se întâmpla în 2017, atunci când salariul său era de 10 milioane de euro. Între timp, leafa i s-a dublat, astfel că acum câștigă 20 de milioane de euro. Un raport al institutului Chartered Personnel and Development (CPID) a arătat că şefii companiilor incluse în indicele bursei FTSE 100 câştigă de 167 de ori mai mult ca un angajat cu salariu mediu din Marea Britanie.

Shell rămâne o companie de succes în întreaga lume
Shell rămâne o companie de succes în întreaga lume

Shell vrea să-și extindă afacerile. Intră în domeniul electricității

În altă ordine de idei, reprezentanții companiei Shell au anunțat că sunt gata de o schimbare majoră. Grupul petrolier intenționează să intre în domeniul electricității, odată cu preluarea unei companii de utilități.

Suntem în pragul unei reorganizări fundamentale a modului în care consumatorii achiziţionează şi au acces la electricitate’, a declarat Rick Wheatley, vice-preşedinte la Xynteo Ltd., companie care consiliază companii petroliere precum Shell cu privire la planurile lor sustenabile pe termen lung. Industria petrolieră îşi dă seama că lucrurile ar putea să evolueze mult mai rapid decât se aştepta în domeniul energiilor regenerabile şi al electrificării transportului” , au anunțat reprezentanții Shell, prin intermediul unui comunicat.

Decizia vine în contextul în care analiști de la Bloomberg au anunțat că cererea mondială de energie electrică va crește simțitor în următoarea perioadă, cu până la 58% până în 2040, astfel că investițiile în acest sector se vor dovedi inspirate.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×