Ce s-a ales de Gilda Manolescu, “fata bună” din Maria Mirabela. Actrița a murit într-un mod tragic

Bogdan Solomon    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
03/07/2019, 16:39
Ce s-a ales de Gilda Manolescu, “fata bună” din Maria Mirabela. Actrița a murit într-un mod tragic GALERIE FOTO
Gilda Manolescu, fetița din filmul Maria Mirabela, a avut parte de un destin tragic. Sursa foto: wowbiz.ro

Gilda Manolescu, actrița din „Maria Mirabela”, unul dintre cele mai cunoscute și apreciate filme românești ale tuturor timpurilor, a avut parte de un destin tragic. Cea care i-a dat viață Mirabelei în pelicula româno-sovietică, s-a stins din viață, la doar 34 de ani.

Destinul tragic al Gildei Manolescu. A murit la 34 de ani

Interpreta unuia dintre cele mai îndrăgite personaje pentru copii a părăsit țara noastră la scurt timp după încheierea filmărilor, renunțând pentru totdeauna la actorie. Gilda era o fetiță de doar 6 anișori în 1981, când a plecat cu mama sa în Germania, alegând ulterior să se dedice baletului. Mai târziu, un grav accident de circulație avea să pună capăt visului tinerei de a performa pe cele mai importante scene ale lumii, ca balerină. Potrivit mamei sale, din cauza traumelor suferite în urma acestui incident, Gilda ajunsese în pragul depresiei.

Mai târziu, a decis că e momentul să facă o schimbare importantă în viața sa și astfel s-a mutat la Berlin. Din păcate, soarta avea să-i joace noi și noi feste.  Un fost pușcăriaș a răpit-o și a violat-o timp de trei zile, după care starea sănătății Gildei s-a înrăutățit. S-a stins din viață în 2009, la doar 34 de ani, în urma unor complicații apărute pe fondul unei insuficiențe renale.

Gilda Manolescu și Medeea Marinescu. Sursa foto: click.ro
Gilda Manolescu și Medeea Marinescu. Sursa foto: click.ro

Medeea Marinescu este una dintre cele mai cunoscute actrițe ale teatrului românesc

Dacă Gilda Manolescu a avut parte de o soartă cât se poate de crudă, nu același lcuru putem spune și despre Medeea Marinescu, partenera sa din filmul „Maria Mirabela”. Pelicula pentru copii a fost doar o rampă de lansare, actrița devenind una dintre cele mai constante prezențe ale teatrului românesc.

Într-un interviu acordat recent, Medeea a mărturisit că a încercat în câteva rânduri să ia legătura cu fosta sa colegă, însă de feicare dată s-a izbit de refuzul acesteia. Cele două au încetat să mai comunice, odată cu încheierea filmărilor pentru coproducția româno-sovietică.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×