Destinul tragic al nepoatei lui Hemingway. Margaux, fost „iepuraş Playboy”, s-a luptat o viaţă cu depresia. S-a sinucis la 42 de ani

Mirela Apostol   
în Hotnews
22/02/2016, 15:36
Destinul tragic al nepoatei lui Hemingway. Margaux, fost „iepuraş Playboy”, s-a luptat o viaţă cu depresia. S-a sinucis la 42 de ani GALERIE FOTO

În cercurie literare, se spune că era nepoata preferată a scriitorului Ernest Hemingway şi că nu de puţine ori bunicul i-a citit nepoatei pagini din „Bătrânul şi marea”, conştient că fetiţa era prea mică să înţeleagă mesajul cărţii. Asta până când fetiţa a crescut şi a dat dovadă de o intelignţă ascuţită. Ba, mai mult, şi-a uimit bunicul cu propriile-i interpretări ale unor cărţi.

Un copil extraordinar de dorit de familie, mai ales că era prima fată după ce scriitorul avusese doar băieţi.

A fost botezată după un vin celebru

S-a născut la 16 februarie 1954. Astăzi ar fi avut 62 de ani. Când a aflat că ea a fost numită dupa vinul Château Margaux, pe care părinţii ei, Byra Louise (născută Whittlesey) şi Jack Hemingway (cel mai mare fiu al lui Ernest), l-au băut în noaptea când a fost concepută, ea a schimbat ortografia originală din „Margot” în „Margaux” pentru a se potrivi. Crescută la ferma bunicului, alături de celelalte surori, Margaux nu a avut nicidecum o copilărie de basm. Una dintre surorile sale a mărturisit, la scurt timp după moartea lui Margaux din 1996, că tatăl lor le-a abuzat sexual.

Hemingway a cunoscut succesul ca model, inclusiv un contract de milioane de dolari pentru Fabergé ca purtător de cuvânt pentru parfumul Babe în anii 1970. Aceasta a fost primul contract de milioane de dolari acordat vreodată unui model. Frumoasa Margaux a apărut pe coperţile Cosmopolitan, Elle, Harper Bazaar, şi Vogue, precum şi pe coperta The Time, care numit-o una dintre „noile frumuseţi”. Coperta reviste Vogue americană a numit-o la 1 septembrie 1975 „Noul supermodel al New York-ului”. În adolescenţă, a cochetat şi cu actoria. Tot în acel timp, a început să consume droguri şi să bea alcool. Ca o reacţie la acest mix de substanţe, s-a îmbolnăvit de depresie. Iar până la bulimie nu a mai fost decât un pas.

Sinuciderea provocată de o supradoză de somnifer

La 1 iulie, 1996, cu o zi înainte de comemorarea morţii bunicului ei, Hemingway a fost găsită fără suflare în apartamentul ei. A luat o supradoză de somnifer, potrivit autorităţilor. Deşi moartea ei a fost clasată ca o sinucidere, membrii familiei au contestat acest lucru.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×