Ce restricții au impus țările europene. Ce se întâmplă la granițele României cu Ungaria, Bulgaria și Serbia

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
16/03/2020, 16:13
Ce restricții au impus țările europene. Ce se întâmplă la granițele României cu Ungaria, Bulgaria și Serbia GALERIE FOTO
Unele țări și-au închis granițele. Sursa foto - hepta.ro

Sunt mai multe restricții de trafic pe care le-au impus țările europene. Dacă te interesează ce se întâmplă la granițele României cu Ungaria, Bulgaria și Serbia, atunci tot ce ai de făcut este să citești acest material, unul care îți explică pe larg situația drumurilor în Europa.

Ce restricții au impus țările europene

Austria – nivel de risc 2. Există o restircție pentru toate vehiculele care vin din Italia. Sunt formate cozi uriașe la granițe

Albania – nivel de risc 1. În acest moment nu există absolut nicio restricție pentru transportatori și nu numai.

Belgium – nivel de risc 1. Nu există restricții pentru transport

Bulgaria – nivel de risc 2. Și vecinii noștrii au declarat stare de urgență, chiar înaintea României. Nu există restricții speciale de transport. Conducătorii auto care vin din Italia sau alte zone de risc trebuie să stea 14 zile în carantină.

Ce se întâmplă la granițele României cu Ungaria, Bulgaria și Serbia

Germania – nivel de risc 2. Nu există restricții pentru transport

Grecia – nivel de risc 2. Nu există restricții pentru transport. Mai mult de atât, programul feriboturilor este menținut la fel ca în oricare altă zi.

Ca o decizie împotriva COVID la vama Ezvoni cu Macedonia de Nord s-a anunțat că începând de luni nu mai este permisă intrarea sau ieșirea camioanelor. Feriboturile din și spre Italia circulă normal

Spania – nivel de risc 2. Nu există restricții pentru transport. Există posibilitatea ca în următoarele zile situația aceasta să se schimbe

Italia – nivel de risc 3. Nu există restricții pentru transport. Transporturile din nordul Italiei au unele restricții pentru mai multe țări. Pentru unele este nevoie de un certificat special.

Lituania – nivel de risc 2. Nu există restricții pentru transport.

Macedonia de Nord – nivel de risc 2. Nu există restricții pentru transport. Atenție! Situația aceasta s-ar putea schimba în următoarele ore. Există restricții pentru transporturi care vin din zone roșii

În Macedonia de Nord toți cetățenii care vin din aceste zone expuse trebuie să stea preț de 14 zile în carantină. De teama coronavirusului, toate vămile sunt închise atât pentru pasageri, cât și pentru mașini excepție făcând Bogorodica (cu Grecia), Kafasan (cu Albania), Tabanovce (cu Serbia), Deve Bair (cu Bulgaria) și Blace (cu Kosovo).

Polonia – nivel de risc 2. Nu există restricții pentru transport. Există cozi uriașe de camioane la granița cu Ucraina. Conducătorii auto din alte țări pot să intre în Polonia. Pasagerii au nevoie însă de un permis de muncă.

Romania – așa cum deja știm există nu nivel de risc 2. Nu sunt restricții pentru transport. Toate transporturile din nordul Italiei sunt interzise. Oamenii care vin din zonele roșii trebuie să stea 14 zile în carantină

Slovenia – nivel de risc 2. Nu există restricții pentru transport. Vămile sunt închise doar pentru transporturile din Italia. Există o întârziere de 18 ore la granița cu Croația. Sunt permise transporturile din Italia doar dacă acestea aduc echipament medical, farmaceutic sau ajutor umanitar.

Slovacia – nivel de risc 2. Nu există restricții pentru transport. Vămile închise doar pentru pasageri

Serbia – nivel de risc  2. Nu există restricții pentru transport. Carantina a fost suspendată

Turcia  – nivel de risc 2. Nu există restricții pentru transport . Din data de 16 martie este închisă granița cu Iran. Există restricții pentru camioanele care vin din Germania, Franța, Spania, Norvegia, Danemarca, Belgia, Austria, Suedia și Olanda.

Ungaria – nivel de risc 2. Nu există restricții pentru transport. Se poate schimba totul în următoarele ore. Transporturile din Italia sunt blocate. Autocarele care vin din Italia, China, Coreea, Iran și Israel nu au voie să mai intre în Ungaria.

Cetățenii de naționalitate maghiară care se întorc în țară trebuie să stea 14 zile în carantină. Există vămi închise cu România,  Turnu, Sacuieni, Salonta și Valea lui Mihai și cu Serbia, la Hadikfalva, Bajmok, Ásotthalom, Horgos, Tiszasziget, Kübekháza.

Ucraina – nivel de risc 3. Există câteva restricții, sunt deschise puține vămi.

Croatia – nivel de risc 4. Toți conducătorii auto din Italia, China, South Korea, Hong Kong, Japonia, Singapore, Malaysia, Bahrein, Iran, Germania, Franța, Elveția Spania, Austria, UK, Olanda sunt trimiși în carantină pentru 14 zile.

Cetățenii străini sunt avertizați că pot întoarce mașina dacă nu vor să intre în carantină.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×