Dacă ai rămas cu mâncare de la masa de Paște, nu arunca nimic. Se pot face preparate culinare noi cu ajutorul celor deja pregătite pentru Noaptea de Înviere. Fanatik vă oferă câteva rețete noi cu preparate vechi.
Preparate noi cu mâncarea rămasă de la Paște
Multe dintre gospodine au rămas cu mâncare după masa de Paște. O parte o dau, poate, de pomană și restul aruncă. Fanatik vă oferă câteva soluții pentru a nu mai arunca nimic din ce a rămas. Toate preparatele se pot folosi pentru rețete culinare noi.
Omletă cu legume
Dacă ți-au rămas multe legume și nu vrei să le congelezi, le poți folosi la omletele de la micul dejun. Alege legumele, taiele în bucăți cât mai mari și pune-le peste ouăle bine bătute. Ceapa verde, ardeiul roșu gras și măslinele sunt recomandate pentru prepararea omletei.
Pizza din mezeluri
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Dacă ți-au rămas mezeluri, este o bucurie pentru iubitorii de pizza. Șuncă, jambon sau salam, toate pot fi folosite ca topping pentru pizza. Le tăiați mărunt, le amestecați și le puneți peste blatul de pizza. Apoi se bagă la cuptor.
Tort din cozonac
Cozonacul rămas poate fi folosit pe post de blat de tort. Se taie pe jumătate, pe lungime, se însiropează bine sau se ornează cu ciocolată caldă sau budincă. Deasupra se pot pune fructe, pentru a fi un desert mai proaspăt.
Paste cu friptură de miel
Carnea de miel este gustoasă şi plină de vitamine. Nu arunca friptura rămasă. Toac-o mărunt, căleşte-o puţin în ulei de măsline şi adaugă o lingură de suc de roşii şi busuioc. Este un sos foarte gustos şi hrănitor pentru paste.
Crutoane din pâinea învehită
Pâinea se taie în cubuleţe mici și se bagă la cuptor cu puţin ulei de măsline, presărat deasupra. Se lasă 10 minute, se scot și se pot mânca la supele creme de legume.