Ce poți să faci cu mâncarea rămasă de la masa de Paște. Rețete noi cu preparate vechi

Stefania Băcanu   
în Stiri mondene
20/04/2020, 21:24
Ce poți să faci cu mâncarea rămasă de la masa de Paște. Rețete noi cu preparate vechi
Ce poți face cu mâncarea rămasă de la masa de Paște Sursa foto: Pinterest.com

Dacă ai rămas cu mâncare de la masa de Paște, nu arunca nimic. Se pot face preparate culinare  noi cu ajutorul celor deja pregătite pentru Noaptea de Înviere. Fanatik vă oferă câteva rețete noi cu preparate vechi.

Preparate noi cu mâncarea rămasă de la Paște

Multe dintre gospodine au rămas cu mâncare după masa de Paște. O parte o dau, poate, de pomană și restul aruncă. Fanatik vă oferă câteva soluții pentru a nu mai arunca nimic din ce a rămas. Toate preparatele se pot folosi pentru rețete culinare noi.

Omletă cu legume

Dacă ți-au rămas multe legume și nu vrei să le congelezi, le poți folosi la omletele de la micul dejun. Alege legumele, taiele în bucăți cât mai mari și pune-le peste ouăle bine bătute. Ceapa verde, ardeiul roșu gras și măslinele sunt recomandate pentru prepararea omletei.

Pizza din mezeluri

Dacă ți-au rămas mezeluri, este o bucurie pentru iubitorii de pizza. Șuncă, jambon sau salam, toate pot fi folosite ca topping pentru pizza. Le tăiați mărunt, le amestecați și le puneți peste blatul de pizza. Apoi se bagă la cuptor.

Tort din cozonac

Cozonacul rămas poate fi folosit pe post de blat de tort. Se taie pe jumătate, pe lungime, se însiropează bine sau se ornează cu ciocolată caldă sau budincă. Deasupra se pot pune fructe, pentru a fi un desert mai proaspăt.

Paste cu friptură de miel

Carnea de miel este gustoasă şi plină de vitamine. Nu arunca friptura rămasă. Toac-o mărunt, căleşte-o puţin în ulei de măsline şi adaugă o lingură de suc de roşii şi busuioc. Este un sos foarte gustos şi hrănitor pentru paste.

Crutoane din pâinea învehită

Pâinea se taie în cubuleţe mici și se bagă la cuptor cu puţin ulei de măsline, presărat deasupra. Se lasă 10 minute, se scot și se pot mânca la supele creme de legume.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×