Ce poți face în carantină ca să nu te plictisești. Soluția vine de la un bărbat din Anglia

Stefania Băcanu   
în Stiri mondene
14/04/2020, 19:37
Ce poți face în carantină ca să nu te plictisești. Soluția vine de la un bărbat din Anglia
Ce poți face în carantină ca să nu te plictisești

Când ești închis în casă și te ajunge plictiseală, poți urma exemplul unui bărbat din Anglia, Rod Arnold, care strânge rezidurile de plastic, aruncate pe străzi sau plaje, pe care le pune, apoi, la uscat.

Un bărbat din Anglia vine cu o soluție pentru a combate plictisul în carantină

De aproape o lună, oamenii trăiesc în izolare pentru a stopa răspândirea virusului COVID-19 care a făcut mii de victime în ultimele săptămâni. Unii lucrează de acasă, alții sunt obligați să meargă la birou sau să munceaacă pe străzi, însă pentru unii există și timp mort pe care nu știu cum să îl folosească.

Soluția vine de la un englez, Rod Arnold, care strânge rezidurile de plastic aruncate în diferite locuri, apoi le pune la uscat. Zilele trecute, a strâns 250 de kilograme de plastic.  „Am folosit primele trei săptămâni de carantină pentru o cauză nobilă, sortând plastic acasă”, a scris Rob pe pagina de Facebook.

În trecut, a colecționat 35 de saci de plastic

Postarea lui Rod a făcut încunjurul lumii, după ce a avut peste 6000 de distribuiri. Nu este pentru prima dată când Rob curăță plajele. El a pus bazele conștientizării poluării marine cu plastic și le-a transformat în obiecte de artă, sculpturi, și alte compoziții, toate făcute din plastic sortat.

Țărmurile sunt pline de surprize și o parte din descoperirile lui sunt incredibile. În trecut, Rod a colecționat 35 de saci de plastic, pe care i-a transformat în artă.

În luna martie, am colecționat peste un milion, aproape 47 de kilograme, de fragmente mici de plastic, în timp ce am menținut distanța socială, bineînțeles.

Comorile găsite includ 17 piese de lego din 1997, o figurină fără cap Guards Bandsman, care, în 1958, era oferită în pungile cu cereale Kelloggs”, a mai spus Rod Arnold.

Poluarea marină cu plastic este printre cele mai mari dezastre care ce lovesc viața sălbatică din vremurile actuale. Un studiu făcut de World Economic Forum  arată că milioane de tone de plastic ajung în oceane în fiecare an.

Plasticul s-a acumulat în cantități uriașe și a ajuns în zonele de adâncime, care anterior nu erau atinse de oameni.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×