Ce meserie are, de fapt, la bază Ludovic Orban. Cu mulți ani în urmă mergea în câmpul muncii și făcea asta!

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
15/10/2019, 17:04
Ce meserie are, de fapt, la bază Ludovic Orban. Cu mulți ani în urmă mergea în câmpul muncii și făcea asta! GALERIE FOTO
Ce meserie are la bază Ludovic Orban. Sursa foto: specialarad.ro

Ce meserie are, de fapt, la bază Ludovic Orban! Președintele PNL este pe cai mari în ultima perioadă și este posibil să fie desemnat în cea mai înaltă funcție pe care a ocupat-o până acum, respectiv cea de Premier! Anunțul vine miercuri de la Palatul Cotroceni, de unde Klaus Iohannis este așteptat să-l desemneze pe Ludovic Orban să formeze Guvernul României.

Ce meserie are la bază Ludovic Orban

Ludovic Orban s-a născut la data de 25 mai 1963, în municipiul Brașov. Tatăl său este maghiar, iar mama lui este româncă. A terminat Liceul „Andrei Șaguna” din Brașov și a absolvit cursurile Facultății de Tehnologia Construcțiilor de Mașini din cadrul Universității Brașov (1988).

Ludovic Orban nu a primit doar o diplomă de inginer ci chiar a și profesat această meserie, pentru scurt timp însă. Actualul președinte al PNL a lucrat ca inginer stagiar la „Izolatorul Târgul Secuiesc” (1988-1990), apoi tot ca inginer tehnolog la „Tractorul Brașov” (1990-1991).

Ce meserie are la bază Ludovic Orban
Ce meserie are la bază Ludovic Orban. Sursa foto: antena3.ro

Ludovic Orban a fost inginer, jurnalist și politician

Nu se știe din ce motive, Ludovic Orban și-a schimbat cu totul cariera un an mai târziu, când s-a angajat ca redactor la cotidianul „Viitorul Românesc” (1991-1992). Din anul 1992 se lansează în politică și devine membru al PNL – Aripa Tânără (PNL-AT).

De atunci, cariera sa în politică a avut doar un drum ascendent, fiind ales în posturile de consilier local în Consiliul Sectorului 3 București (1992-1996), apoi consilier local în Consiliul Sectorului 1 București (1996-1997), demisionând din ultimul post în anul 1997. După fuziunea PL’93 cu PNL, Ludovic Orban devine membru în Consiliul Național al PNL, membru al Biroului Permanent Central al PNL și președintele PNL București, din 15 noiembrie 2002.

În 2007, Ludovic Orban a fost numit în funcția de ministru al transporturilor în Guvernul Tăriceanu, pe care a îndeplinit-o până la încheierea mandatului acestui guvern, la 22 decembrie 2008. În urma congresului extraordinar al PNL din 2009 a fost ales prim-vicepreședinte al PNL. La congresul din 17 iunie 2017, Ludovic Orban a fost ales președinte al PNL, fiind votat de aproape 80% din delegații liberali prezenți la congres.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×